ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjenčanje Darija Vidmara i Dubravke Mudrovčić
U subotu, 12. listopada 2019.  u župnoj crkvi Presvetog Trojstva Otočac zajedno sa Sv. Misom u 18,30 bilo je svečano slavlje sakramenta ženidbe. 
Vječnali su se zaručnici Dario Vidmar, sin Ivana Vidmar i Ruže r. Vukelić, iz Gornje Dubrave  i Dubravka Mudrovčić, kći Željka Mudrovčić i Ivanke r. Rukavina, iz Poljica. Svjedoci na vjenačnju bili su Juraj Draženović i Martina Burić. Svečnost je predvodio i održao homiliju mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki. 
Koncelebrirao je i vlč. Josip Štefančić, župnik ogulinski. Pjevanje je animirao vjeroučitelj Dario Košćak (VIS “Trinitas”).
T. Šporčić je u homiliji izrekao više misli koje su bile vrlo dobro poslušane. On je među  ostalim   zajedništvo braka, muža i žene slikovito usporedio s komjutorom. Kad je isključen izgleda mrtav a čim ga se uključi kao da oživi, zatreperi i ponudi svoje bogaststvo. Poput ženskih osjećaja i kompjutor je malo kompliciran ali veoma privlačan i bogati raznim mogućnostima. Potrebna je ljubavi i memorija, program, ekran...dobar korisnik. Važna je memorija, pamćenje, sjećanje....Ne vjenčaju se ljudi tek tako, jer im je palo na pamet. Mnoge se planove prije raspravi i programira. Te planove ćete na svoj način zapečatiti sa svojom izjavom da jedno drugo uzimate i obaćavate ljubav i poštovanje u sve dane života svojega. 
Nemojte zanemariti vjeru, ona je biti softer za podršku svim vašim programima. Zajednička molitva u braku i nedjeljni odlazakna misu s čitavom obitelji, određena je žrtva. Međutim, duhovno je jak vezivi materijal za čvrstoću obitelji i međusobnu vjernost. Jedan par dao je simpatično svjedočanstvo: Kad se uvečer molimo, osjećaj je kao da se ponovno vječamo. 
Na kraju je župnik na posebni način čestitao zaručnicima, ali i njihovim obiteljima s kojima je od samog dolaska u Otočac vjernički i prijateljski povezan. Pozvao je mladence da pišu o svojim lijepim i manje lijepim događajima. Za uspomenu na ovaj dan predao im je župnik svoju knjigu koja je tiskana povodom njegove 50. godinšnjice misništva "Poziv, poslanje i služenje".
 
 
Brojač posjete:
330503
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016