ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Kršten Ivan Cvitković

Ove nedjelje, 19. veljače 2017. prijepodnevne sv. Mise u 9 i 11 sati predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić. A večernju misu u 18 sati don  Anđelko Kaćunko. Sve su mise bile dobro posjećene.

Župnik Šporčić je u svojoj homiliji na temelju pročitanog evanđeoskog teksta govorio o Isusovom pozivu svojim suvremenicima - da se ne osvjećuju, da nadiđu ono što je rečeno starima ( u vrijeme Mojsija) te se vladaju po načelu "oko za oko, zub za zub". Ne samo da ne čine nikom zla, da se ne osvećuju već da ljube i svoje neprijatelje. Svako zlo pa i onda kad se osvećujemo za nama učinjeno zlo samo rasplamsava i povećava zlo. Težak je ovo Isusov govor bio za njegove slušatelje, težak je on i danas. Naša narav se protivi tome da ljubimo one koji nam čine nepravdu i zlo. No, i to se može samo Božjom snagom u zajedništvu s njime. Isus nam nije dao samo poziv nego i sredstvo - snagu kojom možemo a to je njegova milost njegovo svjetlo riječi, njegova hrana - Njegova živa prisutnost u Euharistiji.

Kršćanstvo je po mnogočemu uvijek novo, uvijek izazovno posebno pod vidom ove zapovijedi. Sve što je u Isusovom nauku na svoj način se suprostavlja ljudskoj logici koja se zaustavlja samo na onom što pojedincu odgovara i što naša narav sama sebi želi priuštitit. No, ona nas vodi samo prolaznom. Kršćanin se treba staviti na put koji mu je Isus dao svojim naukom i svojim primjerom.

Na misi u 11 sati bilo je i krštenje Ivana - sina Daria i Ive Cvitković r. Bukovac. To je njihovo prvo dijete. Bili su radosni oni, djedovi i bake ali i Ivanove tri prabake. Čestitamo svima i pozivamo druge koji imaju novorođenče da predugo ne čekaju s krštenjem svoga djeteta.

Brojač posjete:
70079
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016