ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Blagoslov i posveta crkve i oltara Sv. pape Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu

Dana, 8, listopada u Donjem Lapcu bila velika i nesvakidašnja proslava. Biskup gospićko-senjski mons. mr. Zdenko Križić, posvetio je crkvu i oltar na čast Sv.pape Ivana Pavla II.

Uz crkvu je izgraden i novi župni stan. Donji Lapac dosada je bio u sastavu župe Male Gospe u Boričevcu. Donji Lapac iako veće naselje do sada nije imalo nikakve crkve. U zadnjim desetljećima bogoslužje se je obavljalo po raznim dvoranama (Dječji Vrtić i drugdje). Prema povijesnim dokumentima u Lapcu je zadnja crkva bila još u srednjem vijeku oko 1500. godine. Uz crkvu izgrađen je iz temelja novi župni stan.  Brigu za vjernike u Donjem Lapcu četiri godine vodio je župnik iz Korenice vlč. Stipe Zeba, a pomagali su i drugi. Prošle godine župu Boričevac zajedno s D.Lapcem i župu Zavalje i Srb primio je vlč. Dino Rubčić. On je bio i domaćin današnjeg slavlja. Na slvalju je sudjelovalo 30-tak svećenika s područja biskupije. Na svečanosti pjevanje je predvodio katedralni Pjevački  zbor iz Gospića.

Na početku slavlja sve prisutne i posebno biskupa mr. Zdenka pozdravio župnik - domaćin, te se na kraju svima zahvalio.Na početku slavlja - prije ulaska u crkvu svoj pozdrav i uručenje ključeva crkve biskupu je predao g.Pave Bukovac, direktor građevinskog poduzeća "Givi" iz Otočca koja je radove izvodila od početka do kraja. Osim vjernika iz Lapca i bliže okolice bila je zamjetna grupa vjernika  župe Sv. Križa  iz Ogulina.

U svečanosti je sudjelovala velika grupa hrvatskih branitelja.

/ TŠ /

Brojač posjete:
293554
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016