ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjenčanje Ivana Došen i Mateje Posavi

U subotu, 26. rujna o.g. u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva slavili su  sakrament ženidbe zaručnici Ivan Došen, sin Ivana i Marije r. Marković iz Gospića i Mateja Posavi  kći Mirka i Jasne r. Barković iz Otočca.

Svjedoci su bili Milan Trtica iz Gospića i Marija Čorak Šporčić iz Otočca. Vjenčanje je bilo za vrijeme Svete mise koju je predvodio kao i sam obred vjenčanja mons. Tomislav Šporčić.

Na misi su pjevali članovi zbora mladih VIS -Trinitas. Ovaj put je sudjelovao veći broj pjevača, do sada gotovo neviđeno. Pozivamo sve koji su prošlih godina pjevali u zbor da se ponovno uključe te redovito daju veću kvalitetu pjevanja i bolje animiraju sve prisutne na bogoslužju.

Župnik u homiliji govorio nakon pročitanog evanđelja o Isusovom sudjelovanju na svadbi u Kani Galilejskoj zajedno s B. Dj. Marijom i apostolima. Isus je na zagovor Marije učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino kad je domaćinu ponestalo vina. Od obične vode on čini izvrsno vino, a tugu okreće u radost. Od razočaranih uzvanika i propale gozbe Bog gradi novi, radosni početak. Slavlje se nastavlja s nadom i povjerenjem u onoga komu je stalo do braka i obitelji, jer je u njihovoj ljubavi snaga koja čuva strast za životom. Osoba je važnija od zakona, a nada pobjeđuje strah.

Važan je ovaj dan slavlja sakramenta ženidbe ali to nije kraj, nego novi početak. Brak se iz dana u dan živi, njeguje i sazrijeva. Tako dolaze i oni plodovi o kojima govori anđeo, a sjeme su sve vaše sposobnosti da s ljubavlju ustrajno gradite zajedništvo u dobru  i zlu, u vedrim i tmurnim danima. Znači, ne smije biti predaje. Uvijek se trebate potruditi jedno oko drugoga, razumjeti i oprostiti.

Na kraju svečanosti Župnik je mladenki Mateji u znak redovitog sudjelovanja u životu župe, posebno u liturgijskim slavljima i pjevanju u zboru Trinitas uručio sliku raspela na kojem je napisao rečenicu pape Sv. Ivana Pavla II. A ona glasi: "Nećete naći ljubav bez križa, a križ nećete moći nositi bez ljubavi."

 

Brojač posjete:
333880
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016