ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Na Dan života kršten Rafael Kregar

Dana, 4.veljače, peta je nedjelja kroz godinu, u našoj župnoj crkvi proslavljen je Dan života, središnju svetu misu u 11 sati služio je župnik mons.Tomislav Šporčić.

Na misi je u zajednicu krštenih primljen i dječak Rafael Kregar.

U svoj propovjedi župnik je pročitao poruku dubrovački biskupa Mate Uzinić predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj povodom Dana života. "U pripravi za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se, pod geslom 'Obitelj – izvor života i radosti', održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna 2018., svoj pogled i pozornost ove godine usmjeravamo osobito prema ženama i majkama". Uzvišenost i ljepota majčinstva nipošto nisu prevladane ili zaostale jer su duboko usađene u samu srž svake žene. Majka svojim svagdašnjim žrtvama nadilazi samu sebe, u služenju drugima otvara se spremnosti na junaštvo i dan za danom sve potpunije otkriva duboki smisao života sadržan u Isusovim riječima: 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom' (Lk 9,23). - dio je iz poruke biskupa Uzinića.

Stoga, u prigodi Dana života 2018. godine, upućujemo svoje molitve Trojedinom Bogu da, po zagovoru Blažene Djevice Marije, Majke Gospodina našega Isusa Krista i majke Crkve, sv. Zelije i drugih svetih majki, i današnje majke uzmognu u svojoj svagdašnjici živjeti sveto i životom svjedočiti uzvišenost, ljepotu i snagu majčinstva". - zaključuje biskup Uzinić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija".

(ib)

Brojač posjete:
70085
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016