ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Kršten Teo Pešun

Dana 12.srpnja, na 14.nedjelju kroz godinu, središnju svetu misu u 10 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki u zajedništvu s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

Na misi u zajednicu krštenih primljen je dječak TEO PEŠUN, od oca Ivana i majke Sandre. 

Koji puta ostajemo zadivljeni nekim ljudima. Na primjer, za nekoga smo čuli da je vrhunski stručnjak, znanstvenik, umjetnik ili izuzetno uspješan poslovan čovjek i onda se ugodno iznenadimo kada ga susretnemo i vidimo da taj čovjek izgleda sasvim obično i jednostavno, i ni po čemu izvanjskom ne bismo rekli da se radi o tako izuzetnoj osobi. Konačno, znamo i onu staru priču: ako kraljevića preodjenemo u prosjaka i prosjaka u kraljevića, tko može uočiti razliku? Očito je, dakle, da privid vara.

Što je čovjek manje sposoban, što se nesigurnije osjeća na nekom visokom položaju gdje je – tko zna kako dospio – to ima veću potrebu zaklanjati se iza nečega izvanjskoga. Zato će, na primjer silno paziti na svoju vanjštinu, na titule koje ima, imat će silnu potrebu isticati svoju umišljenu veličinu, a druge omalovažavati. S druge pak strane, čovjek koji je doista sposoban i uspješan, koji je svjestan Božjih darova koje ima, mirno hodi ovim svijetom. Nije mu od presudne važnosti što novine o njemu pišu, što o njemu govore. On zna što i koliko vrijedi. 

Odlučimo danas poslušati ovu Božju riječ i živjeti po njoj. Neka nas ne ometu nikakvi ljudski obziri, uklonimo zapreke naših grijeha i loših navika, da bi Božji glas mogao do nas doprijeti, uklonimo i svaki trag umišljenosti i oholosti, kako nas opominje apostol Jakov: Odložite svaku prljavštinu i preostalu zloću i sa svom krotkošću primite usađenu riječ koja ima moć spasiti duše vaše (Jak 1,21).

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor Sv.Cecilija predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

(ib) 

Brojač posjete:
333786
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016