ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Kršteni David i Franka

Danas, 21.kolovoza u župnoj crkvi središnje euharistijsko slavlje predvodio je i propovijedao župnik mons.mr.Tomislav Šporčić. Na misi su bila dva kršternja, a kršteni su David Mesić i Franka Baričević. Krštenju su prisustvovali rodbina i prijatelji.

U svojoj propovjedi mons.Šporčić protumačio je današnje Evanđelje po Luki " Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem".  Isus svojim odgovorom potiče na osobno zalaganje sada: ljudi se trebaju boriti ulaziti na uska vrata koja bi kasnije mogla biti zaključana. Svjestan svoga poslanja, Isus od sugovornika traži da se sada uključi u novi religijski pokret te da napusti teoretsku raspravu o konačnom broju spašenih ili osuđenih. Parabolom o uskim i zaključanim vratima Isus traži hitan odaziv, a ne zadovoljava teološku radoznalost.

Današnje evanđelje završava paradoksalnom opomenom: 'Evo, ima posljednjih koji će biti prvi, ima prvih koji će biti posljednji!' Kod Mateja ova izreka dolazi uz parabolu o radnicima jedanaestog stada koji dobivaju jednaku plaću kao i oni što su radili cijeli dan. Luka ju je utkao ovdje kao Isusovu opomenu ondašnjim Židovima, ali i kasnijim kršćanima: nitko nije već sada magijski spašen ili zauvijek isključen. Obraćeni trebaju činiti djela dostojna obraćenja te Božju dobrotu odražavati tako da se i drugi požele obratiti.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

 

 

Brojač posjete:
43766
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016