ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Posveta oltara i blagoslov župne crkve BDM Karmelske u Kuterevu

KUTEREVO - Dana, 12. studenog 2017. zajedno sa svečanom Sv. Misom koju je predvodio biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Kriižić bio je obred blagoslova župne crkve BDM Karmelske. Osim biskupa na svečanosti je prisustovao župnik kuterevski i krasnarski  vlč. Stipe Zeba, tajnik i kancelar biskupije preč. Mišel Grgurić, vlč. Mile Rajković, župnik švički te u jednom dijelu nakon mise u Otočcu stigao je i mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki. Asistirali su bogoslovi: Marko Grčević, Josip Tomljanović i Karlo Špoljarić. Pjevanje je predvodio KUD Dangubica pod vodstvom Adrianom Burić i Josipom Rončević.

Cjelokupni obred duže traje nego li to obično biva Sv. Misa. No, dinamičnosti i lijepo obavljenje kako obreda tako i popratnog tumačenja i posebno homilije svratilo je osobitu pozornost i pobožnost prisutnog naroda.

Crkva u Kuterevu nikada tako nije bila uređena. Svetište je u potpunosti izmjenjeno. Kameni je oltar i mramorno stepenište. Novi sedes izrađen po uzoru na Sedes u Otočcu.

Kameni je ambon i krstionica. Postavljene slike: Sv. Roka nanovo izrađena od akademskog umjetnika Slobodana Radića prigodom proslave Zlatnog  jubileja mons. Tomislava Šporčića koji je proslavljen na Karmenicu o.g. Crkva je nanovo okrećena, podignut je strop, uređen krov i stepenište, izrađena nova ispovijedaonica, izmjenjena rasvjeta i drugo.

Dio troškova pokrila je biskupija, a veći dio donirao je Izvođač radova "GIVI" iz Otočca, a jedan dio prikupljen je od drugih donatora i samih župljana.

U svakom slučaju potrebno je reći da je sveukupno ovo povijesni događaj. I sve ovo još više poziva vjernike Kutereva kako one koji tamo žive, ali tako i one koji su odselili negdje drugdje da prionu uz svoju Crkvu ne samo u Kuterevu nego Crkvu kao božansko-ljudsku ustanovu jer uz nju i od nje su u svojoj povijesti najviše primili duhovnog i kulturnog života.

Toga trebaju biti svijesni stariji ali i svoje mlade o tome učiti. Zahvaljujemo se Gospodinu za sve što nam je učinio ali se također preporučujemo za budućnost naše župe i svih njenih žitelja.

Župljanin / I.B.

Brojač posjete:
17612
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016