ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštenje Lovre Špoljarića

Dana, 22. srpnja 2018., na XVI. nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi u Otočcu slavljene su dvije Sv. Mise, i to u 8,30 i 10 sati.

Sv. Mise predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić. u homilijama je istaknuo misli koje je sugerirao tekst evanđelja. A središnja rečenica evanđelja je bila ona gdje Isus poziva svoje učenike da idu i oni u osamu i da otpočinu. U ovo vrijeme kad ljudi masovno nastoje odmoriti na različite načine ova Isusova riječ na posebni način odzvanja aktualno.No, taj oidlazak na odmor često puta je daleko od onog što je odmor u Isusovom - evanđeoskom smislu. Pravi je odmor i mir onda kad se susretnemo s Gospodinom u Njegovoj riječi. Isus je mir naš. Nedjelja nam je dana da odmorimo nakon tjednog rada i napora. Nedjelja je dan rekreacije - odmora i početka novog stvaranja, obnovljenog stvaranja. Novi tjedan je kao novi život. Nedjelja je proslava Uskrsnuća - novog života.

Na prvoj misi pjevanje je predvodila grupa pjevača Dječjeg zbora "Anđeli"  u zajedništvu grupe iz zbora "Trinitas" pod vodstvom orguljašice Anemarije Jurković, a na drugo misi u 10 sati pjevaoa je veliki župni zbor pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija.

Na sv. Misi u 10 sati bila je i svečanost krštenja Lovre Špoljarića, sina Mateja Špoljarića i Ane r. Pivač.  A kumovali su: Damir Škorić i Marija r. Orešković. Roditeljima je ovo drugo dijete.

Na svečanosti krštenja sudjelovala je brojna rodbina i prijatelji. Čestitamo roditeljima i molimo se Gospodinu za sve obitelji da budu otvorene prema životu, koji Gospodin daje radost ovozemoljaskog i duhovnog života.

(Tš)

Brojač posjete:
293633
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016