ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena Eva Kranjčević

Dana, 2.travnja, na 5.korizmenu nedjelju a koja se još zove i Gluha središnje euharistijsko slavlje, u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik Otočki.

Crkva potpuno ispunjena, puno mladih a i rodbine i prijatelja današnjeg slavlja krštenja male Eve.

U svojoj homiliji župnik je govorio o trajnoj poruci Lazarovog uskrišenja. Mi smo puni strahova, bojimo se ljudi, budućnosti, smrti. To je do izvjesne mjere nezaobilazno jer svaka okolnost o kojoj osjećamo da je izvan naše kontrole, uzrokuje strah. Onaj, koji se u dubini duše doista susreo s Isusom , ne boji se više ničega jer se više ništa takvoga ne može dogoditi što bi ga moglo otrgnuti od Isusove ljubavi. Lazarevo uskrisenje za prave kršćane imalo je simboličko značenje. Zbog grijeha je preminuli Lazar bio slika odvojenosti od Boga i kršćanske zajednice, a oživjeli Lazar je bio simbol obraćenog grješnika. O ovoj međuovisnosti postaju važni i ostali učesnici: Lazarove sestre, kao i prijatelji koji su se kod Isusa založili za njega, koji su uklonili kamen sa ulaza u grob, koji su oslobodili mrtvaca od njegovih zavoja. Oni predstavljaju Crkvu čijim podsredstvom do vjernika dospjeva novi život - kazao je propovjednik.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

(ib)

Brojač posjete:
70051
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016