ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župnik proslavio Imendan, blagdan sv.Tome apostola

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U nedjelju, 3. srpnja o. g. s početkom u 19,30 u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu bila je kratka i vrlo lijepa svečanost budući je bio blagdan Sv. Tome, mons.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki te generalni vikar gospićko-senjske biskupije proslavio je svoj Imendan. Na kratko slavlje - večernji domijenak i druženje došli su naši biskupi mons. mr. Zdenko Križić i mons. dr. Mile Bogović, a s njima je došao i preč.Nikola Turkalj, ekonom biskupije - nekdašnji župnik otočki.

Od drugih svećenika bili su vlč.Mile Rajković, vlč. Ivica Miškulin, don Anđelko Kaćunko i vlč.Mario Vazgeč, i don Jure Ladišić.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Od otočkih župljana na slavlje su došli župni suradnici u liturgiji: Pjevači zbora "Sv. Cecilija" i članovi zbora mladih "Trinitas", zatim suradnici u župnoj katehezi: prof. Ivan Gomerčić, gđa Valerija Dasović, gđa Ljiljana Lončar. gđa Valentina Grahovac, koja je i voditeljima vjerske emisije na Hrvatskom radiju Otočcu "Put, Istina i Život". Na ovo zajedništvo došao je i ravnatelj Srednje škole prof. Ivan Vidmar, zatim Josip Rogić i Nikola Dasović.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Župni i župnikovi suradnici na osobiti način su i oni koji pomažu u župnim medijima kao što je pisanje za Godišnjak "Vrilo" u kojem redoviti važan prilog daje Milan Kranjčević, predsjednik Čakavskog Sabora pokrajine Gacke ali danas vrlo važno mjesto u župi ima i župna WEB - stranica "Župa Otočac" koju uređuje g. Ivan Bižanović koji je i urednik portala "Glasgacke" na kojem se objavljuju župni događaji.

Slavlju se pridružilo veći broj župnikove rodbine među kojima je i direktor građevinskog poduzeća "Givi" g. Pave Bukovac. Rodbina je i posluživala na Domijenku pod vodstovom gđe Ankice Šporčić supruge Marijanove. Značajan doprinos ovom slavlju dale su i časne sestre Presv. Srca Isusova.

Na večeri su Svečaru čestitke, osim pjevača uputili: Biskup mons. Bogović, biskup mons. Križić i prof. Ivan Gomerčić.

Ovom prilikom Župnik Tomislav Šporčić proslavlja i godišnjicu svog svećeničkog ređenja koje je bilo u senjskoj katedrali 2. srpnja 1967. godine.

Župnik se svima zahvaljuje, preporučje u molitve svim župljanima, subraći svećenicima i našim biskupima.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brojač posjete:
70018
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016