ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjenčanje Josipa Rubčić i Katarine Rogić

U petak, 17. srpnja 2020. zajedno sa  Sv. Misom  vjenčali su se zaručnici Josip Rubčić, sin Ivana i Suzane r. Šporčić iz Kompolja i zaručnica Katarina Rogić, kći Kreše i Jelene r. Žubrinić iz Prozora (Obilja) župa Otočac. Svjedoci su bili Slaven Boljfetić i Matea Krmpotić. 

Misu i obred vječanja predvodio je župnik T. Šporčić, župnik otočki,  a koncelebrirao je i vlč. A. Kaćunko, župnik kompoljski. Pjevanje je predvodio uz orgulje bogoslov Kristijan Pajdaković. 

U homiliji je Župnik istaknuo: 1) Vjenčanjem započinje bračni i obiteljski život. Ljubav treba trajno graditi i obiteljske zadaće rješavati u skladu s Božjom voljom. Zahtjevan je to poziv. Ljubav je ona koja gradi, stvara, rađa...,a mržnja rastavlja, dijeli i razara. 2) Bračna ljubav je najuzvišeniji oblik ljubavi među ljudima. Stoga ne trpi da bude privremena, ograničena ili uvjetovana. K tome, bračna ljubav treba biti plodna, otvorena životu i brizi za druge. 

Župnik je zaželio mladencima da im život bude hodočašće ljubavi, koja je izašla iz sebe da bi trajno susretala drugoga.

Na kraju mise osim župnika zaručnicima se posebno obratio i čestitao vlč. Kaćunko. Njih obojica svećenika  sudjelovali su i na početku svadbene večere koja je za sve bila organizirana u dvorištu zaručnikove kuće.  

Brojač posjete:
17613
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016