ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjenčanje Renata Kranjčević i Eve Božičević

U subotu, 20. lipnja o.g. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu vjenčali su se žaručnik Renato Kranjčević, sin Petra i Mare r. Šporčić iz Kompolja i Eva Božičević, kći Vlade i Gordane r. Orešković iz Otočca - Luka. Svjedoci na vjenčanju bili su: Luka Kolak i Dolores Klobučar. Na svečanosti je sudjelovao veliki broj rodbine i prijatelja, ali zbog ograničenja i normi okupljanja ipak je došao samo jedan manji broj najbliže rodbine mladoženje i mlade.

Slavlje je predvodio i propovijedao župnik Tomislav Šporčić, a s njime je suslavio i vlč. Anđelko Kaćunko, župnik kompoljski. 

Pjevali su članovi zbora Trinitas, vjeroučitelj Dario Košćak i bogoslov Kristijan Pajdaković.

U homiliji je Župnik istaknuo više misli i poticaja. Rekao je da je čitavi naš život traganje za srećom, a ona se nalazi jedino u davanju i primanju ljubavi.

Mladenci su pozvani trajno prihvaćati dar Božje ljubavi, koju donose u svoj bračni kao plodove dobrote i ljepote. Vidimo da je uvijek na prvom mjestu Ljubav. Jasno je i zašto, jer svaka druga radost u životu plod je iskrene ljubav! Tako je nekako i s brakom.  Ljubav je kao lijepa slika, ona umjetnička. A brak je nalik okviru u koji je slika smještena.

Okvir i slika tako postaju skladna cjelina - sveza savršenstva. (1 Kol 14).

Riječ vjenčanje dolazi od vijenca, onoga ispletena od cvijeća, koji se nekada svakomu od zaručnika stavljao na glavu. Tako su i vidljivo postali ovjenčani, odnosno vjenčani. Danas mladenci vjenčanje obilježavaju prstenom, tim okruglim simbolom savršene i vječne ljubavi, koja nema kraja. Na kraju je župnik mladencima darovao Bibliju s napomenom  da svakog dana nešto pročitaju iz Biblije - Sv. Pisma.

 

 

Brojač posjete:
17606
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016