ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena djevojčica Pavle Cvitković

Dana, 15. srpnja prije podne u župnoj crkvi slavili smo dvije sv. Mise. Na misi u 10 sati bila je i svečanost krštenja kćerke Daria Cvitković i Ive r. Bukovac. Ovo je njihovo drugo dijete. Prvo je sin Ivan. Na svečanosti Sv. mise i krštenja sudjelovao je veći broj rodine i prijatelja. Kumovi su bili bračni par Ivice i Monike Bukovac.

Župnik mons. Šporčić koji je predvodio Sv. misu propovijedao na temelju evanđelja koje danas donosi zgodu u kojoj Isus šalje svoje učenike dva po dva da pođu navješćivati Kraljestvo Božje. Isus ne odustaje od tog zadatka kako za sebe tako i za svoje učenike. Unatoč neprihvaćanja i odvijanja i njegovih najbližih u Nazaretu i neshvaćanja mnogih Isus ne odustaje.

On šalje dva po dva. S time želi da se navještaj evanđelja ostvaruje u zajedništvu. Zajedništo čuva pojedine. Ali ono je znak svjedočanstva. Gdje su dvojica ili trojica zajedno ja sam s njima kaže Isus. Crkva mora biti svijesna da je primila poslanje.

Darove koje nudi nisu ljudski nego Božji. Navjestitelj nije gospodar onog što je primio. On je odgovoran onome od koga  koji mu je te darove povjerio.

Na prvoj misi u 8,30 u homiliji su bile izrečene gornje misli no na drugačiji način.

(Tš)

 

Brojač posjete:
71272
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016