ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Na Bijelu nedjelju krštena Magdalena Hudorović

Na 2.vazmenu nedjelju, Bijelu nedjelju, nedjelju Božanskog milosrđa 23.travnja, središnu euharistijsku svetu misu u župnoj crkvi predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki.

Druga Vazmena nedjelja naziva se još i Bijela Nedjelja iz dva razloga, prvi je taj da su odrasli novokrštenici sudjelovali u misnom slavlju u Vazmenom tjednu u bijeloj krsnoj odjeći te je svečano odlagali na Vazmenu subotu ili na današnji dan, drugi razlog je taj da se od 7 do 11 stoljeća na osminu Uskrsa slavila godišnjica krštenja onih koji su se krstili prethodnog Uskrsa.

Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljena djevojčica Magdalena Hudorović, kći Hrvoja i Marte rođ.Šojat.

U svojoj homiliji mons.Šporčić kazao nikada ne bismo imali neka važna otkrića bez kojih nam je nazamisliv današnji život da neki ljudi nisu posumnjali u ono što se dotad vjerovalo. Upravo sumnja i želja da se osobno uvjeri dovela je Tomu do Isusa uskrslog. Kakav je bio Toma? S jedne strane, hrabar. Kad se Isus odlučio vratiti u Jeruzalem, Toma jedini kaže: Hajdemo i mida umremo s njim. Toma je bio zbunjen. Tko želi izbjeći križ i rane od križa, taj nikada neće doći do Uskrslog ! Put k uskrsnuću ide kroz križ, patnju i rane. Isus je nosio svoj križ da bi smo mi znali nositi svoj. Umro je da bi smo znali kamo vodi naše umiranje. Prihvatio je svoje rane da bi naše rane zacijelio. Kršćanin koji biježi od križa, uvjek će biti kivan za Boga, uvjek mrzovoljni buntovnik, nikad neće tazmišljati na Isusov način niti će pronaći pravi smisao svom životu. Danas dok promatramo apostolekoji polako postaju svjedoci, valja nam se pitati. Kakvi smo mi svjedoci danas ? - zaključio je propovjednik.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

 ( ib )

Brojač posjete:
71170
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016