ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena Eva Tomac

Danas, 24.srpnja, na sedamnaestu nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi središnje euharistijsko slavlje u 10,00 sati predvodio je i propovijedao župnik mons.Tomislav Šporčić. Iako jako vruće na misi je bio dobar broj vjernika većinom mogli bi reći stalnih koji redovito dolaze na slavlje euharistije nedjeljom.

Danas je bilo i posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljena Eva Tomac, od oca Dražena i majke Valentine rođ.Rončević.

U svojij homiliji župnik je protumačio današnje evanđelje po Luki - Ištite i dat će vam se ! Bog nije samo moj Otac ( zato ne molimo Oče moj!), on je Otac svih nas. To predpostavlja zajednicu, obitelj. Čovjek koji izgovara Gospodnju molitvu priznaje druge braćom i sestrama. Ovaj nas zaziv podsjeća da smo pozvani graditi mostove prema drugim ljudima, osjećati se pripadnikom velike Božje obitelji, a ne samotnjakom koji samo gleda kako će se dokopati spasenja vlastite duše. Bog je na nebesima, on visoko nadilazi ovaj sićušni svijet. Nebo je druga dimenzija stvarnosti, a opet tako ispretpletena s ovom stvarnošću čiji smo dio. Zato nebeski Bog postaje istovremeno Emanel po svome Sinu. Nebo i zemlja u Kristu se spajaju. Najljepša Božja proslava na zemlji je čovjek i njegova ljubav. Božje kraljevstvo je svugdje gdje je Bog na prvom mjestu, on se proteže od moje osobe, preko moje obitelji, sve do mog rodnog mjesta, škole, fakulteta, kruga mojih prijatelja - ukoliko Bog ima glavnu i odlučujuću riječ u našim životima.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen orguljašicom Gabrijelom Degoricija.

Brojač posjete:
17594
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016