ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Danas u župnoj crkvi u Otočcu bilo je svečano i radosno.

Danas, na VIII. nedjelju kroz godinu, 3. ožujka o. g. u župnoj crkvi u Otočcu bilo je svečano i radosno. Sv. Mise je predvodio je župnik , a u 9 sati s njim je koncelebrirao i vlč. Jure Ladišić.  Na misi u 9 sati okupljeni narod, što djece i njihovih roditelja te svih drugih uzrasta pohrlio je na Sv. Misu čemu je pogodovalo toplo, sunčano vrijeme. Na misi u 11 sati bila je i svečanost slavlja sakrementa krštenja za Ivana Hudorović, sina Ivice Hurorović i Sandre r. Sukurice. Ovo je njihovo drugo dijete.

Liturgijska čitanja su sugerirala homiliju te se župnik u njezinom izlaganju usredotočio je Riječ Božju koju je Bog uputio ljudima. No danas je bila više naglašena Riječ koju čovjek govori Bogu i svojim bližnjima. Čovjek se očituje ne samo svojim djelima nego i riječju koju izgovara. Starozavjetni mudrac Sairah govori kako se čovjek kuša upravo po svojoj riječi. U tom smislu u knjizi Sirahovoj piše: "Nikoga ne hvali prije no što progovori" Stablo se po plodovima poznaje, a čovjek po govoru jer "iz obilja srca usta mu govore".

Sveta misa u 18 sati bila je danas posebno posjećena, a tome su doprijnijeli zaručnici koji su s današnjim danom završili Tečaj o braku. I oni su sudjelovali na Sv. Misi. Na svakoj misi pjevanje su predvodili redovni pjevači; Dječji zbor, Župni zbor i Zbor VIS Trinitas. Svi sa svojim voditeljima.

Brojač posjete:
70012
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016