ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena Mari Sekula

Dana, 19.studenog, na trideset i treću nedjelju kroz godinu, a danas je i Svjetski dan siromaha središnju svetu misu u 11 sati u župnoj crkvi služio je preč.Josip Šimatović, udbinski župnik i dekan, te upravitelj svetišta CHM. Danas je bilo posebno svečano jer su pozvani roditelji učenika 7.i 8. razreda koji se pripremaju za sakramenat Sv.Potvrde ( Krizme), tako da je crkva bila potpuno ispunjena.

Poseban radostan događaj bilo je i krštenje male djevojčiće Mari Sekula, od oca Gorana i majke Jasmine rođ.Žubrinić pa se okupila mnogobrojna rodbina i prijatelji.

U svojoj nadahnutoj i gromoglasnoj propovijedi preč.Šimatović osvrnuo se na današnje Evanđelje po Mateju  " U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! Tako je propovjednik govorio o talentima, kako svatko od nas ima neki talen, neki više neki manje. Gospodar talente povjerava svakome po njegovoj sposobnosti. Ova nejednakost nije poniženje, nego ohrabrenje i znak osobne brige. Nikoga se ne želi preopteretiti , nego olakšati. Od nas svakoga se traži da učini onoliko koliko može, da nebi bilo međusobnih optužbi i nezdravog natjecanja. Svatko može pridonjeti, računa se s različitim sposobnostima, a konačan je cilj zajednička radost. Pritom ni jedno područje nije manje vrijedno. Crkva kao zajednica vjernika se nadopunjuje i osobama i talnetima. Kršćanin je kao vojnik koji se svaki dan bori protiv grijeha. Pred Bogom nisu dovoljne čiste ruke, nego one koje čine dobro. Zato zaslužuju hvalu !

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Na kraju mise preč.Josip zahvalio se župniku mons.Tomislavu Šporčiću za odobrenje kako bi krstio dijete svojih prijatelja obitelji Sekule.

(ib)

Brojač posjete:
70038
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016