ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjenčanje Ivice Bukovac i Monike Vujičić

U subotu, 17. rujna o. g. u župnoj crkvi Sv. Ilije u SIncu bilo je svečano vjenčanje Ivice Bukovac iz Otočca i Monike Vujičić iz Vrhovina.

Vjenčanje je bilo u Sinucu jer Vrhovine spadaju u župu Sinac. A ako su zaručnici iz različitih župa vjernčanje redovito bude u župi mlade.

Nije to više propis jer nakon II. vat. Koncila vjenačnje može biti u župi mlade ili mladoženje. Mogu se dogovoriti. Ivica je sin Pave Bukovac i Lucije r. Burić.  Monika je kći Mate  i Kate Vujičić.

Svečanost vjenčanja zajedno sa Sv. Misom predvodio je mons. Tomislav Šporčić, župnik otočki - generalni vikar, ujak mladoženje, suslavio je s njime i vlč. Mario Vazgeč, župnik kuterevski i krasnarski. Pjevanje na misi predvodio je zbor mladih Trinitas iz Otočca. 

Na vjenačnju je sudjelovalo cca 350 gostiju -  rodbine i prijatelja  mladoženje i mladenke. Na misi su svi sudjelovali pjevanjem i molitvom. Predvoditelj je istaknuo zajedništvo i ljubav kršćanskog braka koje je jedinstveno, koje daje snagu života supružnicima ali i potomstvu koje treba biti rođeno od i jačano ljubavlju roditelja. Ljubav je ona koja se daje i žrtvuje za druge, ona se umnaža i raste  kad se daje. Propovijednik je istakuno primjer brojne djece u njihovoj obitelji. On sam je 11. dijete u svojih roditelja. Iako je obitelj proživjela teške godine rata i poraća II. Svjetskog rata radost života je ostala. On je sudjelovao već u mnogim slavljima svoje rodbine. Nada se da će to još sudjelovati i drugim mladima u rodbini koji se budu vjenačli. Molimo za sve kako one koji su već u braku kao i one koji ga trebaju ostvariti, a posebno molimo za ove koji su danas Bogu rekli svoj DA!

Brojač posjete:
70098
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016