ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Kršteni Luka Burić i Ivan Latki

Na trinaestu nedjelju kroz godinu, dana 1.srpnja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, na središnjoj misi u 10 sati euharistijsko slavlje predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki.

Na misi je bilo posebno svečano jer su u zajednicu krštenih primljena dva dječaka, Luka Burić i Ivan Latki. U crkvi se okupila rodbona i prijatelji da uveličaju današnje slavlje. 

Tri današnja čitanja kao u nekom diptihu prikazuju dvostruk čovjekov stav pred objavom Božjom, objavom s obzirom na život, onaj neprolazni, puninu zajedništva s njime. Prikaz ludih/bezbožnika u prva dva poglavlja Knjige Mudrosti začuđujuće je aktualan. U njihovim se riječima u potpunosti odražava uvjerenje onih koji smatraju da je čovjekov život apsurda, da nema smisla. »«Čini se da se čovjeka baca u postojanje kao što se bacaju igraće kocke. Sve u životu ima privid pukog slučaja, po čistom slučaju se trebam ponašati, slučajno ću iščeznuti… (G. Prezzolini). Život nije drugo doli hod prema smrti, jedino sigurno odredište našega ljudskog hoda.
I u evanđelju također čini se, da pred navještajem da tu nije riječ o smrti, već o usnulom čovjeku koji čeka uskrsnuće, postoje samo dvije mogućnosti, poput dva oprečna smjera gibanja (jedan u smjeru kuće, da spasi; drugi onih koji nastoje Isusu zapriječiti put): odluka onog koji ima vjeru u riječ Gospodinovu i koji je pripušten promatrati čudo života i sud onoga koji tu riječ smatra besmislicom, ostajući zatočenik smrti, one (smrti) za koju nema uskrsnuća.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

(ib) 

Brojač posjete:
333772
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016