ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Kršten Dorijan Tonković

Danas, 28.kolovoza na dvadeset i drugu nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi središnju svetu misu u 10 sati predvodio je i propovijedao župnik mons.Tomislav Šporčić.

Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen dječak Dorijan Tonković. Na krštenju je došlo veći dio prijatelja i rodbine, a i crkva je bila dobro ispunjena vjernicima, uz to prisustvolava je i grupa turista iz Pule koja je u jednodnevnom posjetu Gackoj i Otočcu.

U svojoj propovjedi župnik je protumačio današnje evanđelje po Luki " Koji se uzvisujete, bit ćete poniženi, a koji se ponizujete, bit ćete uzvišeni".  Tako je župnik kazao kako je nekim ljdima omogućeno probijati se darovnim sposobnostima uspješno kroz život. Svijet ljudi nije međusobno izjednačen. Među ljudima su znatne razlike.Neki su bogati. Drugi oskudjevaju imanjem, jednima su udovi tijela zdravi i razvijeni, drugima su kržljavi i bolesni. Jedni mogu nesmetano hodati, gledati, slušati, govoriti. Drugi su hromi, slijepi, gluhi, nijemi, iznakaženi grešnošću. Jedni su obdareni sposobnosti duha, drugima nešto lomi krila duha. Isus ima oči za sjkrivene potrebe posljednjih u društvu. NJima posvećuje posebnu pažnju. Suosjeća s njima. Vidi u svakom čovjeku zdanje Božje. Isus je duboko uvjeren: Moj BOg ljubi svakog čovjeka.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

Brojač posjete:
43791
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016