ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštene Ema i Nikol

Danas, 10.srpnja, na 15.nedjelju kroz godinu središnje misno slavlje u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki te generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

Na misi je bilo posebno svečano jer su u zajednicu krštenih primljene dvije djevojčice Ema Bukovac, kći Vedrana i Ive rođ.Bukovac, te Nikol Brajković, kći Tomislava i Tomislave rođ.Mlinarić.

Župnik je u svojoj homiliji protumačio današnje Evanđelje po Luki - Tko je moj bližnji? Ljubav prema bližnjemu nije ograničena na sunarodnjake. Ona se odnosi na sve ljude, bez obzira na nacionalne, vjerske, političke ili druge razlike. Ljubav prema bližnjemu je konkretna. Milosrđe je konkretno, ne tiče se na neki način svih, nego onoga tko sada i ovdje treba moju pomoć. Tako vidimo i Isusa u susretu s pojedincima. On je posve obuzet pažnjom i brigom, sasvim je tu, uz osobu koja ga oslovljava, i posvećuje joj se. U mudrosti evanđelja moj bližnji nije samo onaj koga nalazim ranjena i ostavljena, nego i onaj koji mene ranjava. To je put na kojemu ljubav preobražava zlo i gdje svjetlo rasvjetljuje tamu svijeta.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor pod vodstvom orguljašice Gabrijele Degoricija.

(ib)

 

Brojač posjete:
71349
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016