Krštene Sara Pećarić i Dora Cvitković

Na XXIV. nedjelju kroz godine, 17.rujna, u župnoj crkvi središnju svetu misu u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki.

Na misi je bio posebno svečano jer su u zajenincu krištenih primljene dvije djevojčice SARA Pećarić od oca Zorana i majke Nikoline rođ.Nikšić i DORA Cvitković od oca Borisa i majke Katarine rođ.Ostović.

Crkva je bila potpuno ispunjena rodbinom, prijateljima, djecom i ostalim pukom.

U svojoj homiliji župnik kaže "Oprostiti treba, ali kada ?" Oproštenje je tema koja nikada nebi trebala izgubiti na aktualnosti i koja zaslužuje poseban naglasak u Crkvi. Važnost međusobnoga opraštanja naglašena je još i više završnom prijetnjom koje smo čuli u današnjem Evanđelju: "Tako će i Otac moj nebeski učiniti s vama ako svatko od srca ne oprosti svom bratu".  Poruka je jasna: alternativa opraštanju je život u mukama. Stoga je svaka prigoda dobra da se izbjegnu muke, a ne samo prva, druga ili treća. Opraštanje je Božji dar. Pravda, naime, bez milosrđa rađa okrutnošću, zbog koje stradavaju nevini. Oproštenje je plod ljubavi za drugoga. Oprostiti možemo onome koga ljubimo.

Euharsitijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić za orguljama.

(ib)

Brojač posjete:
213220
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016