ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
U Gospiću otvorena vrata milosrđa
a1

GOSPIĆ – Upravo je danas u dopodnevnim satima obavljen obred Otvaranja vrata za izvanrednu jubilarnu Godinu milosrđa. Program je započeo u 10 sati ispred kapele Sv. Ivana Nepomuka u Gospiću. Nakon uvodnog obreda, ulicama Gospića krenula je procesija, u kojoj jer bilo mnoštvo zastava iz svih dekanata biskupije. Otočki dekanat predstavljali su Milan Gomerčić,Ante Pervan i Ivan Bižanović. Uz pjesmu i molitvu procesija je završila pred vratima gospićke crkve, Biskup Bogović je otvorio vrata, potom je održana i sveta misa.
a2
Nakon obreda predstavnici iz svih dekanata ponijet će u svoje dekanate zastave s logom Krista koji pomaže izranjenom čovjeku (svakom čovjeku) i s geslom za Godinu milosrđa "Budite milosrdni poput Oca".

a3
Radi informacije vjernomu narodu vrata milosrđa će biti otvarana i u crkvama drugih dekanata, u Senju na 4. nedjelju Došašća u 10:30 sati (okupljanje na Artu), u Slunju 26. prosinca u 11 sati, u Ogulinu 26. prosinca u 18 sati, u Otočcu 27. prosinca u 11 sati, te u Udbini 31. prosinca u 17 sati.

a4

M.K. Foto: I.B.
a5

Brojač posjete:
333833
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016