ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dva krštenja u župi

Današnja nedjelja u Otočcu proslavljena je s tri Sv. Mise. Relativno lijepo vrijeme dalo je ovoj nedjelji posebni čar i ljepotu. Okupio se lijepi broj vjernika na svim Sv. Misama. Na prvoj Sv. Misi u 9 sati bila su najbrojnija djeca - posebno kandidati za Prvu pričest koja će biti druge nedjelje na Svetkovinu Duhova. Stoga su i roditelji bili potaknuti da u većem vroju sudjeluju. Molimo vjeroručenike i drugih razreda se ne propuštaju nedjeljne sv. Mise.

Na misi u 11 sati svačanosti je doprijenlo krštenje dvoje mališana. Drugog djeteta Šime, sina Hrvoja Markovića i Anemarije r. Gledić i drugog djeteta sina Davida od Ivana Barkovića i Nataše r. Grgić. Čestitamo jednima i drugima. Na misi je sudjelovao veći broj rodbine i prijatelja ovih obitelji. A posebno su brojni bili kandidati za ovogodišnju Krizmu koja će biti na Svetkovinu Presvetoga Trojstva, 16. ov. mjeseca.

Na večernoj sv. Misi bio je nešto veći broj vjernika nego li drugih nedjelja. Misama su kao i drugih nedjelja na posebni način dorinijeli našipjevačiki zborovi: Dječji "Anđeli" Župni zbor "Sv. Cecilije" i zbor mladih VIS "Trinitas". Voditelji su na osobiti načini učinili da ovo bude uspješnije.

Župnik je u homilijama na posebni način važnost molitve za jedinstvo vjernika oko Krista Gospodina. A da bi se mogli što više ujediniti i s onima koji nisu u punom zajedništvu Katoliček Crkve a vjeruju U Krista potrebno je što bolje poznavanje Gospodina. Imajmo posebno u vidu zadnje rečenice današnjeg evanđelja u kojima se kaže: "Oče pravedni, svijet te nije upoznao. Ja te upoznah, a i ovi te upoznaše da si me ti poslao. I njima sam, očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima - i ja u njima" Poznavanje sadržaja naše vjere je vrlo važno da bi se mogli približiti i više ujediniti i s onima koji su kršćani ali to izražavaju nadrukčiji način. Ili mislimo da ne možemo biti zajedno a u stvari jesmo. Potrebno je najprije vidjeti što je sve ono što nas ujedinjuje pa ćemo lakše prevaladati i ono što nas razlikuje. U ovom tjednu posebno mnolimo za jedinstvo kršćana.

Brojač posjete:
70052
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016