ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava 50. godišnjice zavjetovanja za 11 časnih sestara i 60. godišnjice za 2 sestre

U ponedjeljak, 14. kolovoza u župnoj crkvi Gospe Karmelske na Drenovi bila je izvanredna svečanost. Obovile su i proslavile  11 sestara 50. godišnjicu i 2 sestre 60. godišnjicu  redovničkog zavjetovanja u Družbi sestara Presvetog Srca Isusova.

Svečanu misu i obred obnove zavjetovanja predvodio je riječki nadbiskup i metropolita mons. dr. Ivan Devčić uz suslavlje dvadesetak svećenika. Među njima bio je i župnik otočki i generalni vikar mons. Tomislav Šporčić. On je u svojem autu povezao na svečanost i časne sestre iz samostanske kuće u Otočcu. I to sestre: Ciprijanu Košćak, Juditu Podnar i Ljubomiru Lešić, a njih je pozvala na svečanost slavljenica č.s. Robertina Medven koja živi i djeluje u Gospićko-senjskoj biskupiji te vrši službu tajnice Katehetskog ureda u biskupiji, ali pomaže i u mnogim drugim potrebama biskupije.

Ona je i profesorica hrvatskog jezika te korigira gotovo sva izdanja knjiga koje izdaje biskupija. Među ostalim korigirala je i izdanje knjige: Poziv, poslanje i služenje - pedest godina svećeništva Tomislava Šporčića.

Na svečanosti je pjevao mješoviti zbor župe iz Omišlja na Krku gdje djeluje č.s. Valentina Marinović koja je također slavila svoju 50. godišnjicu zavjetovanja. Nakon svečanosti u crkvi bio je ručak za uzvanike i sve sestre u Samostanu na Drenovi. Nakon ove lijepe svečanosti trebalo je što prije krenuti za Otočac i Krasno jer u večernjim satima u svetištu Majke Božje na Krasnu bilo je Bogoslužje bdijenja uoči svetkovine Velike Gospe koje je počelo s Pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio otočki župnik.

( Tš)

Brojač posjete:
70093
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016