ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Tri godine plodnog djelovanja male Zajednice

Zajednica mladih Ivan Pavao II. župe Otočac prošlog je četvrtka skromno proslavila svoj 3. rođendan.  U pastoralnom centru okupilo se 10-ak članova i nekoliko starijih podupiratelja Zajednice te su se uz pjesmu i molitvu zajednički osvrnuli na 3-godišnje djelovanje, ali i razgovarali o nekim novim zadaćama koje Zajednici predstoje.

Voditeljica Zajednice Mateja Posavi prezentirala je trogodišnji hod Zajednice te podsjetila na značajnije projekte, a uvodno je kazala kako su za rođenje Zajednice zaslužni Blažena Djevica Marija i zaštitnik mladih sv. Ivan Pavao II.

- Tri godine postojanja Zajednice mladih povezujemo sa simbolikom Presvetog Trojstva čije ime nosi naša Župa. Iz tri Božanske Osobe rađa se život, rodio se život svakog od nas, pa tako i ove Zajednice. Možemo zaključiti da je naša Zajednica rođena iz Božje Ljubavi. Ta ljubav nije bilo kakva ljubav, već ona čista, iskrena i potpuno predana – Ljubav rođena na križu. Za to rođenje zaslužna je i majka Zajednice, Blažena Djevica Marija, potičući i zagovarajući grupu mladih, praćenih nekolicinom zainteresiranih starijih vjernika, u pobožnosti križnog puta svakog četvrtka. Život rođen iz te Ljubavi na križu, na križnom putu na Fortici, život je ove Zajednice i svih plodova Božjeg djelovanja u njoj, posvijestila je voditeljica Zajednice njezin duhovni 'okvir'.

Rezimirani su ovom prilikom plodovi djelovanja Zajednice: sudjelovanje na SHKM u Dubrovniku 2014.; sudjelovanje na 53. planinarskom križnom putu Slunj-Cetingrad 2014., održanom po prvi put na prostoru Gospićko-senjske biskupije; organiziranje tematskih predavanja za članove Zajednice; obilježavanje Svjetskog dana mladih; tiskanje listića za mlade Živa voda, koji kontinuirano jednom mjesečno izlazi već dvije godine; humanitarne akcije, a dvije su se odnosile na prikupljanje potrepština za Kuću majki i nerođenih udruge Betlehem; radionice za pletenje narukvica sedmica za pobožnost Majci Božjoj Žalosnoj te tiskanje letka vjerskog i turističkog letka o kapelici MB od Sedam žalosti na Fortici, križnom putu i samoj pobožnosti.

Zajednica mladih svakog se četvrtka sastaje u pastoralnom centru župe Otočac u 19 sati. Od sljedećeg četvrtka, 9. veljače 2017., počinju pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži 2017. u Vukovaru. Pripravu će voditi vlč. Josip Šimatović, pastoralni povjerenik za mlade i čuvar Svetišta hrvatskih mučenika na Udbini. Pozvani su na pripravu svi mladi zainteresirani za sudjelovanje na ovom susretu u Vukovaru, ali i svi ostali, bez obzira na dob, koji žele poslušati zanimljiva predavanja.

 

Izvor : portal GlasGacke.hr

 

 

Brojač posjete:
293663
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016