ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
MALA GOSPA I BLAGOSLOV DJECE

U ŽUPNOJ CRKVI TRADICIONALNI BLAGOSLOV DJECE

Večernju sv. misu slavlja blagdana Male Gospe u župnoj je crkvi predvodio župnik mons. Marinko, a pjevanje je vodio dječji zbor "Anđeli" pod ravnanjem i za orguljama s. Ljubomire.

Župnik je u propovijedi naglasio važnost štovanja Blažene Djevice Marije, kako za pojedince tako i za sav narod. To se poglavito odnosi na naš hrvatski narod, jer je upravo Marija često u našoj prošlosti imala presudnu ulogu u kriznim vrjemenima. Danas pak, premda su društvene okolnosti naizgled stabilne, svi znademo kako su obitelji u velikim krizama i potrebna im je Majka, rekao je vlč. Marinko te dodao kako nam je zapravo "svima potrebna Majka, da nas ujedini i sačuva u suvrjemenim izazovima, iza kojih se kriju razna zla". Posvijestio je također kako "Marijinim rođenjem počinje novo stvaranje, zbog čega, kada joj se približavamo u svojoj osobnoj pobožnosti, počinje i naše novo duhovno stvaranje". Na kraju je propovjednik istaknuo da je Marija "na poseban način bliska i bliza djeci, jer, kao što je čuvala svoga Sina Isusa, jednako tako čuva svu djecu svijeta. Zato je potrebno utjecati joj se te posvećivati sebe i našu djecu. Tako će ona u nama oblikovati sliku svoga Sina", rekao je mons. Marinko te propovijed zaključio s nekoliko primjera iz života običnih ljudi koji su bili zaštićeni u teškim nevoljama, a to su doživjeli kao plod svoga predanja Blaženoj Djevici Mariji.

Na kraju euharistijskoga slavlja župnik je izmolio blagoslovnu molitvu za djecu te je sve poškropio blagoslovljenom vodom, najavivši također uvođenje pobožnosti prvih subota, posebno pod vidom molitve za blagoslov naših obitelji. Poslije sv. mise vjernici su u radostnom raspoloženju ostali u druženju i razgovoru na trgu pored crkve, a mnoštvo dječice je trčalo i skakutalo u veseloj igri, što je bio znak kako se izvan crkve nastavilo blagoslovljeno raspoloženje doživljeno u liturgiji.

 

 

Brojač posjete:
70044
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016