ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Svečanosti
Još jedno radostno slavlje za obitelj i cijelu župu
Novi župnik don Goran službu u Otočcu započeo je slavljem krštenja
Službu u Otočcu započeo je s krštenjem, a završio vjenčanjem
Na središnjoj misi koju je slavio svećenik Ante Luketić u 11,00 sati u zajednicu krštenih primljen je Ivan Volić od oca Matije i majke Petre rođ.Marković. Kumovi su bili Josip i Antonija Brkić.
Na Majčin dan - na središnjoj misi u 11,00 sati u zajednicu krštenih primljena je djevojčica MAŠA RADEKA, od oca Milana i majke Ivane rođ. Jurković.
Na četvrtu vazmenu nedjelji i nedjelju Dobrog Pastira na središnjoj misi u 11,00 sati kršten je Lovro Boljfetić, od oca Alena Boljfetić i majke Lucije Burić.
Na središnjoj misi u 11,00 sati krštena je Katarina Sušić od oca Juraja i majke Mateje r. Krmpotić.
Na središnjoj misi u 11:00 sati kršten je Matej Burić, od oca Antonia i majke Anamarije r. Matasić.
Dana 22.travnja u župnoj crkvi u Otočcu kršten je Matej Orešković, sin Hrvoja i Ines.
Dana 16.travnja na drugu vazmenu nedjelju u zajednicu krštenih primljena je KIARA DUJMOVIĆ od oca Antonia i majke Martine rođ. Jerbić.
Na 2.Vazmenu nedjelju na središnjoj misi u zajednicu krštenih primljena je ANABELL JURKOVIĆ od oca Mateja i majke Antonele rođ. Balenović.
Na petu korizmenu nedjelju na središnjoj misi u 11,00 sati u zajednicu krštenih primljena djevojčica Tia Škorić od oca Damira i majke Marije rođ. Orešković. Kumovi su bili Ivan i Sandra Pešun.
Na 2.Korizmenu nedjelju na središnjoj svetoj misi u 11,00 sati u zajednicu krštenih primljena je djevojčica FRANKA KRZNARIĆ, od oca Tomislava i majke Mateje rođ. Kostelac.
U zajednicu krštenih primljeni su blizanci Tin i Niko, od oca Danijela Čuljak i majke Ane rođ. Sminderovac.
Na 6.nedjelju kroz godinu na središnjoj misi u 11,00 sati u zajednicu krštenih primljen je ROKO ROGIĆ, sin Ivana i Magdalene rođ.Rajković.
Trostruki glazbeni događaj: 'oproštaj' od Božića, obilježavanje Dana priznanja RH i najava slavlja 'FABIJANOVE'
Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika poslije središnje svete mise u 11,00 sati kršten je dječak Mateo Bukovac, od oca Stjepana i majke Marije rođ. Ugarković. Kumovi su bili Dijana i Dalibor Bukovac.
Na 3.adventsku nedjelju na središnjoj svetoj misi u 11,00 sati kršten je Fran Matasić, od oca Matije i majke Magdalene rođ.Ostović. Obred krštenja obavio je župnik i dekan mons. mr. Marinko Miličević - generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.
Župnik mons. Marinko na obje sv. mise potaknuo je djecu na marljivo učenje...
U zajedništvo Crkve i župne zajednice primljeni su Josip Šimunović i Mia Pemper.
Večernju misu blagdana Male Gospe predvodio je župnik te je na koncu blagoslovio djecu.
U zajednicu krštenih primljene su:Emili Kostelac, kći Kristijana i Valentine r. Šporčić, kumovala je Ana Kostelac i Vita Malčić, kći Josipa i Jasne r. Perković Kumovala je Sandra Jurković.
U subotu, 28. svibnja 2022. u župnoj crkvi u Otočcu sakrament ženidbe proslavili su zaručnici: Mario Dejanović, sin Drage i Mitre r. Radić iz Rijeke i Ivana Prša, kći Mije i Milke r. Mrla iz Otočca
U subotu, 14. svibnja 2022., u župnoj crkvi u Otočcu vjenčali su se zaručnici Jakov Slade iz Zagreba i Lana Orešković iz Otočca.Kumovili su Mirko Puđa i Mihaele Eror.
Sakrament ženidbe slavili su zaručnici:Josip Malčić, sin Ivana Malčića i Marije r. Bukovac i Jasna Perković, kći Zdravka Perkovića i Mire r. Jurković.
U subotu, 8. siječnja 2022. godine, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu sakrament ženidbe slavili su zaručnici: Matija Volić, sin Zorana Volića i Marijane r. Mijač iz Sinca i Petra Marković, kći Ivana i Ivanke r. Rogić iz Otočca
U subotu, 2. listopada 2021. godine, u župi Presvetoga Trojstva u Otočcu sakrament ženidbe slavili su zaručnici Antonio Dujmović, sin Josipa i Katice r. Kovačić iz Otočca i Martina Jerbić, kći Martina i Jadranke r. Pleša iz Ramljana
Sakrament ženidbe slavili su zaručnici:Tomislav Barišić, sin Ante Barišića i Nevenke r. Marinčić iz Otočca i Marija Letinčić, kći Darka i Mire r. Marković iz Zagreba. Zaručnica Marija već dulje vrijeme živi u Otočcu. Svjedoci su bili Juri
U petak, 17. rujna 2021.,u župnoj crkvi u Otočcu sakrament vjenčanja slavili su zaručnici: Marko Krznarić, sin Nikole i Brigite r. Ilić iz Otočca i Gloria Netahli, kći Zvonka i Renate r. Grčević, također iz Otočca.
U petak, 13. kolovoza 2021., krstili smo Niku Atalić, drugo dijete obitelji Ante Atalića i Marijane r. Maratović.Kumovali su bračni par Danijel i Nikolina Šporčić.
Sakrament vjenčanja slavili su zaručnici Tomislav Krijan, sin Franje i Nade r. Čurčić i Kristina Martinčić, kći Ivana i Lucije r. Bukovac. Svjedoci su bili Marko Radošević i Andrea Radončić.
U subotu, 17. srpnja 2021. u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva vjenčali su se Jurica Kraljić, sin Ivice Kraljić i Marije r. Pintar iz Ličkog Lešća i Kristina Kranjčević, kći Stjepana Kranjčevića i Anđelke r. Majnarić, iz Otočca, Luka 34.
Sakrament ženidbe u župnoj crkvi slavili su zaručnici Filip Orešković, sin Nikole i Marije r. Orešković, iz Prozora i Anđela Abramović, kći Draženka i Snježane r. Matasić iz Otočca.
U subotu, 12. lipnja 2021. u župnoj crkvi sakrament vjenčanja slavili su zaručnici Darijo Anić, sin Ivana i Mire r. Smolčić iz ul. Sv. Jelene 3 - Otočac i Irena Dubravčić kći Ivice Dubravčić i Božice r. Klobučar, ul. A. Starčevića 4 - Oto
U srijedu, 20. siječnja 2021. na blagdan svetih mučenika Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe, zaštitnika Gacke doline i grada Otočca, u župnoj crkvi Presv. Trojstva u Otočcu, u 11 sati, svečanu sv. misu predvodio je gospićko-senjski biskup
U subotu, 26. rujna o.g. u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva slavili su sakrament ženidbe zaručnici Ivan Došen, sin Ivana i Marije r. Marković iz Gospića i Mateja Posavi kći Mirka i Jasne r. Barković iz Otočca. Svjedoci su bili Milan Trtica iz
U subotu, 5. rujna 2020. u župnoj crkvi vjenčali su se zaručnici: Branimir Todić, sin Vukašina Todića i Marice r. Devčić iz Krasna i Maje Krmpotić, kćerke Ivana-Dane Krmpotić i Ane-Marije Krmpotić iz Senja.
U četvrtak, 3. rujna o.g. u župnoj crkvi vjenčali su se zaručnici: Zoran Koren, sin Milana i Ankice r. Draženović i Marijene, kćerke Bože Ošap i Ramize Prpić.
U subotu, 22. kolovoza u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva - Otočac vjenčali su se zaručnici: Hrvoje Marić, sin Zlatka i Jelene r. Orešković, iz Otočca i Marinela Mrakovčić, kći Petra i Sandre r. Žužić iz Vrha (Krk) . Svjedoci su bili Robert
Na vjenčanju sudjelovali su roditelji i rodbina mladenaca te veći broj druge rodbine i uzvanika. Svjedoci su bili Nikola Bulum, iz Gospića i Martina Jurković iz Otočca. Pjevanje je predvodila uz pratnju orgulja gđa Gabrijela Degoricija.
U subotu, 1. kolovoza 2020. zajedno sa Sv. Misom vjenčali su se zaručnik Ivan Rogić, sin Nikole i Ruže r. Matasić i zaručnica Magdalena Rajković, kći Josipa i Valentine r. Pielić. Svjedoci su bili Marin Benčić i Ivona Begović.
Misu i obred vječanja predvodio je župnik T. Šporčić, župnik otočki, a koncelebrirao je i vlč. A. Kaćunko, župnik kompoljski.
U subotu, 11. ov. mj. u župnoj crkvi Otočac zajedno sa Sv. Misom bilo je i slavlje sakramenta ženidbe.
U subotu, 4.srpnja ov.god. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu svečano su sklopili crkveni brak zaručnici Kristijan Kostelac, sin Željka i Marije r. Jurković iz Prozora (župe Otočac) i Valentina Šporčić, kći Marijana i Jadranke r. Samar
Na današnju nedjelju bile su i druge dvije redovne Sv. mise u 9 i 18,30s. Na misi u 9 sati bilo je krštenje Vita Glumičića, trećeg djeteta Nikole i Slavice r. Vidmar, a kumovali su Darko i Dragana Antić.
U subotu, 20. lipnja o.g. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu vjenčali su se žaručnik Renato Kranjčević, sin Petra i Mare r. Šporčić iz Kompolja i Eva Božičević, kći Vlade i Gordane r. Orešković iz Otočca - Luka. Svjedoci na vjen
U subotu, 23. svibnja o. g. u župnoj crkvi pod Sv. Misom u 18,30 sati vjenčali su se zaručnici: Mario Šporčić, sin Bože i Nevenke r. Burić i Katarina Cetinjanin, kći Slavka i Ruže r. Pešun. Svjedoci su bili Nikola Glumičić i Marija Šporčić
Na V.vazmenu nedjelju svečano misno slavlje u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je mons.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki, a poslužitelj oltara bio je sjemeništarac Kristijan Pajdaković.
U četvrtak, 23. travnja 2020. bio je spomendan Sv. Jurja, mučenika. Dan Sv. Jurja u našem narodu ostao je još uvijek među popularnijim svetačkim danima. Svoj imendan na simboličan način proslavio je i naš don Jure Ladišić!
Na treću korizmenu nedjelju u našoj Župi u Otočcu bilo je posebno svečano. Tome su pridonjela dva krštenja i to na Sv. misi u 9 sati bilo je krštenje Leona Suljića, sina Almira Suljić i Bernarde Mataić Suljić, a na Sv. misi u 11 sati krstili sm
Na treću korizmeni nedjelju pod svetom misom u 11,00 sati koji je predvodio župnik i dekan otočki mons.mr.Tomislav Šporčić bilo i posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen Roko Latki od oca Dragana i majke AneMarije.
Vjenčali su se zaručnici: Petar Rogić, sin Stipe Rogića i Dragice r. Cvitković, Otočaci Suzana Fakdetić, kći Zdravka Fajdetić i Ljerke r. Vidaković, Otočac.
Čestitamo i molimo Gospodina da bude uz njih i prati ih na njihovom životom putu u hodu kao jednom u dvoje.
Vjera, nevjera. Manjak vjere. Slaba vjera. Čvrsta vjera. Vjeruj mi! Zašto mi ne vjeruješ? Nemam povjerenja u njega, u nju. Prokockali su moje povjerenje. Sve su to izreke koje često slušamo ili sami izgovaramo.
U subotu, 21. rujna 2019. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva - Otočac bila je svečanost vjenčanja zaručničkog para Ivana Vranić, sina Antona i Biserke r. Odorčić iz Kompolja i Antonije Šporčić, kćerke Marijana Šporčić i Ankice r. Vukelić
U subotu, 14. ov. mj. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu bila je svečanost vjenčanja za Valentinu Sušić, kćerku Ivice Sušić i Lidije r. Francin iz Vivoza - Otočac i Ivana Ladišić, sina Franje Ladišić i Ružice r. Dujmović iz Čovi
Na 22.nedjelju kroz godinu krštena Aurora Aleksić od oca Maria i majke Katice, treće dijete u obitelji.
U subotu, 10. kolovoza u župoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu slavili smo vjenčanje Kristijana Majetića i Sandre Rajković. Kristijan je sin Dane i Kate r. Šop, živi u Crnom Jezeru Sanda je kći Mile i Zorke r. Brbot , iz Otočca, Biškupljak
Današnja nedjelja u Otočcu proslavljena je s tri Sv. Mise. Relativno lijepo vrijeme dalo je ovoj nedjelji posebni čar i ljepotu. Okupio se lijepi broj vjernika na svim Sv. Misama. Na prvoj Sv. Misi u 9 sati bila su najbrojnija djeca - posebno kandidat
Danas, na VIII. nedjelju kroz godinu, 3. ožujka o. g. u župnoj crkvi u Otočcu bilo je svečano i radosno. N
Dana, 17. veljače 2019. godine - na šestu nedjelju kroz godinu u župnoj crkvi u Otočcu bilo je vrlo svečano. Slavljene su tri Sv. Mise,a i to u 9, 11 i 18 sati. Sve je Sv. Mise predvodio i propovijedao župnik mons. Tomislav Šporčić.
Sv. Misu s vjenčanjem predvodio je župnik T. Šporčić. Svjedoci su bili: Tomislav Jurković i Antonela Kandić. Pjevanje je predvodio zbor VIS Trinitas.
Ovo je do sada ove godine 21. krštenje u župi Presvetog Trojstva u Otočcu.
Na Sv. Misi u 10 sati slavio se i krštenje za treće dijete obitelji Gorana Gomerčić i Rrenate r. Martinčić, a djetetu su dali ime Doris. Kuma na krštenju bila je sestra od majke Renate Kristina
Župnik mons. Šporčić koji je predvodio Sv. misu propovijedao na temelju evanđelja koje danas donosi zgodu u kojoj Isus šalje svoje učenike dva po dva da pođu navješćivati Kraljestvo Božje
Sv. Mise predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić. u homilijama je istaknuo misli koje je sugerirao tekst evanđelja. A središnja rečenica evanđelja je bila ona gdje Isus poziva svoje učenike da idu i oni u osamu i da otpočinu.
Na misi u zajednicu krštenih primljen je dječak TEO PEŠUN, od oca Ivana i majke Sandre.
Tri današnja čitanja kao u nekom diptihu prikazuju dvostruk čovjekov stav pred objavom Božjom, objavom s obzirom na život, onaj neprolazni, puninu zajedništva s njime.
Svjedoci su bili: Zoran Miškulin, iz Senja i Gordana Murgić iz Perušića
Svjedoci su bili: Josip Malčić iz Kutereva i Doris Žužić iz Vrhovina.
U župnoj crkvi u Otočcu bila je svečanost krštenja drugog djeteta Juraja obitelji Tomislava Orešković i Josipe r. Pećarić.
Svačanu sv. Misu i obred vjenčanja predvodio je župnik i dekan otočki mons.mr. Tomislav Šporčić, a koncelebrirali su don Anđelko Kaćunko, župnik kompoljski i preč. Josip Šimatović, župnik i dekan udbinski. Pjevanje je predvodio VIS mladih -
Misu i obred vječanja predvodio je o. Tvrtko Barun, SJ - iz Zagreba. Pjevanje je predvodio VIS mladih "Trinitas" župe Otočac
U subotu, 2.lipnja o.g. u župnoj crkvi u Otočcu proslavili su svoje vjenačnje Tomislav Jurković i Mirela Kostelac
Kumovi su bili Danijel Matasić i Marina Babić. Sv. Misu i obred vjenčanja vodio je mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki.
Dana, 10.ožujka, u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu održan je veličanstven i poseban koncert "O Isuse, izranjeni..." pučka korizmena pjevana baština i pobožnosti Like i Gacke.
Dana, 4.veljače peta je nedjelja kroz godinu, u našoj župnoj crkvi proslavlje je Dan života, s središnju svetu misu u 11 sati služio je mons.Tomislav Šporčić.
Crkva danas slavi zajedno dvojicu mučenika iz prvih stoljeća kršćanstva: Svetog Fabijana i Sebastijana. Crkva ih slavi zajedno, iako se njih dvojica nisu niti poznavali, jer je sveti Fabijan mučen i umro prije nego se sveti Sebastijan rodio
Liturgijski ciklus slavlja božićnog otajstva završava nedjeljom Krštenja Gospodinova kada se spominjemo početka Isusova javnog djelovanje, kako nam to predočava i evanđelist sveti Marko u današnjem evanđeoskom odlomku " Ti si Sin moj, ljubljeni !
Poseban radostan događaj bilo je i krštenje male djevojčiće Mari Sekula, od oca Gorana i majke Jasmine rođ.Žubrinić pa se okupila mnogobrojna rodbina i prijatelji.
Cjelokupni obred duže traje nego li to obično biva Sv. Misa. No, dinamičnosti i lijepo obavljenje kako obreda tako i popratnog tumačenja i posebno homilije svratilo je osobitu pozornost i pobožnost prisutnog naroda.
Svjedoci su bili Hrvoje Smoličić i Petra Radošević. Sv. misu i vjenčanje predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić, a pjevanje je predvodio VIS Trinitas.
U župnoj crkvi u Otočcu proslavili smo vjenčanje zaručnika Antonia Burić, sina Fabijana i Katice r. Podnar te Anemarije Matasić, kćerke Nikole i Viktorije r. Popović. Svjedoci na vjenčanju bili su Hrvoje Marincel i Valentina Jergović.
Kumovi su bili Mirko i Klaudija Rožman. Veliki broj rodbine i prijatelja ispunili su crkvu te pažljvo sudjelovali u slavlju.
Na misi u zajednicu krštenih primljen je dječak Kevin Lončar, od oca Denisa i majke Sandre rođ.Jovanović.
Na misi je bio posebno svečano jer su u zajenincu krištenih primljene dvije djevojčice SARA Pećarić od oca Zorana i majke Nikoline rođ.Nikšić i DORA Cvitković od oca Borisa i majke Katarine rođ.Ostović.
Na krštenju okupila se mnogobrojna rodbina i prijatelji iz Otočca i Gospića.
Okupila se brojna rodbina obitelji Pezelj iz Gospića a isti su rođaci našeg nekadašnjeg župnika mons.Vlade Pezelja.
Svečanu misu i obred obnove zavjetovanja predvodio je riječki nadbiskup i metropolita mons. dr. Ivan Devčić uz suslavlje dvadesetak svećenika.
Misu i obred vjenčanja predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić.
Jedne i druge vjenčao je mons. Tomislav Šporčić, župnik i generalni vikar
U subotu, 20. svibnja o.g. u župnoj crkvi Presv. Trojstva u Otočcu sakramenat ženidbe slavili su zaručnici: Antonija Marković, kći Ivice i Ivanke r. Rogić iz Otočca i Josip Brkić, sin Luke i Ankice r. Ban iz Pule.
U župnoj crkvi bilo je svečano vjenčanje Milana Šakića, sina ILije i Đurđe r. Ivanović iz Deževca kod Požege i Martine Kraljić, kćerke Stipe Kraljić i Jadranke r. Dujmović iz Otočca
Druga Vazmena nedjelja naziva se još i Bijela Nedjelja iz dva razloga, prvi je taj da su odrasli novokrštenici sudjelovali u misnom slavlju u Vazmenom tjednu u bijeloj krsnoj odjeći te je svečano odlagali na Vazmenu subotu ili na današnji dan, drugi
Običaj su na Uskrsni ponedjeljak posjeti rodbina i prijatelja.
Crkva potpuno ispunjena, puno mladih a i rodbine i prijatelja današnjeg slavlja krštenja male Eve.
Na misi u 11 sati bilo je i krštenje Ivana - sina Daria i Ive Cvitković r. Bukovac.
Zajednica mladih Ivan Pavao II. župe Otočac prošlog je četvrtka skromno proslavila svoj 3. rođendan.
Svjedoci na vjenčanju su bili: Josip Šimić iz Otočca i Vlatka Burić iz Senja. Svečanost vjenčanja i Sv. Mise predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić uz suslavlje vlč. Jure Ladišića.
Moramo znati kakav život imamo, kakav je naš život, kakav je naš kršćanski život. Općenito se, dakle može reći da se ljudi razlikuju ne po boji kože, ne po obrazovanju, ne po svjetonazoru, ne po spolu- jer sve su te razlike nebitne
Kako i priliči za Božićne blagdane naša župna crkva Presvetog Trojstva svečano je uređena.
U zajednicu krštenih primlja je djevojčica Eni Marković i dječak Ivan Tonković.
Uz crkvu je izgraden i novi župni stan. Donji Lapac dosada je bio u sastavu župe Male Gospe u Boričevcu.
Središnje koncelebrirano misno slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao fra dr.Draženko Tomić župnik iz Plaškog i Saborskog ( donedavni gvardijan Franjevačkog samostana u Zagrebačkoj Dubravi - a nama poznat kao bivši kancelar naše biskupije
U subotu, 17.rujna o. g. u župnoj crkvi Sv. Ilije u SIncu bilo je svečano vjenčanje Ivice Bukovac iz Otočca i Monike Vujičić iz Vrhovina. Vjenčanje je bilo u Sinucu jer Vrhovine spadaju u župu Sinac
"Život nikomu nije dan u potpuni posjed, nego se svima daje samo na upravljanje"
Na blagdan male Gospe, 8. rujna o.g. u župnoj crkvi u Otočcu vjenčali su se Željko Malić i Milena Glavaš.
Dana, 3. rujna o.g.u župnoj crkvi u Otočcu vjenčali su se: zaručnik Karlo Oršanić, sin Karla Oršanića i Josipe r. Radošević iz Otočca, Fortička 22 i zaručnica Maja Zavišić, kći Zdravka i Željke r. Lisac iz Otočca, Kr. Zvonimira 6
Na misi je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljen dječak Dorijan Tonković. Na krštenju je došlo veći dio prijatelja i rodbine, a i crkva je bila dobro ispunjena vjernicima, uz to prisustvolava je i grupa turista iz Pule koja je u
Isus svojim odgovorom potiče na osobno zalaganje sada: ljudi se trebaju boriti ulaziti na uska vrata koja bi kasnije mogla biti zaključana.
Dana, 14.kolovoza u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu dva krštenja.
Svjedoci su bili Mario Gašparović iz Jezerana i Valentina Mesić iz Kržpolja. Vjenčao ih je mons.Tomislav Šporčić.
Na prvom i drugom vjenčanju bilo je više od 150 uzvanika. Pjevanje je također na prvom i drugom vječanju predvodio zbor Trinitas.
Sveto krštenje je podjeljeno dvim kćerkama obe obitelji i to Viktoriji i Dijani Jurković. Sv. Misu i obred krštenja je predvodio župnik mons. Tomislav Šporčić, a koncelebrirali su don Anđelko Kaćunko i vlč. Jure Ladišić
Danas je bilo i posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljena Eva Tomac, od oca Dražena i majke Valentine rođ.Rončević.
Riječi tvoje, Gospodine, duh su i život; ti imaš riječi života viječnoga !
Dana, 9. srpnja o.g. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva vjenčali su se zaruičnici: Antonio Cvitković, sin Mladena i Nade rođ.Gerovac iz Otočca i Ivana Hace, kći Vlade i Julijane rođ. Jurković iz...
Dana, 5. srpnja o. g. od 9 - 15 sati u župnom stanu - Otočac bio je upriličen razgovor biskupa gospićko-senjskog mons. mr. Zdenka Križića sa svećenicima Otočkog dekanata. Biskup je sa...
U nedjelju, 3. srpnja o. g. s početkom u 19,30 u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu bila je kratka i vrlo lijepa svečanost budući je bio blagdan Sv. Tome, mons.Tomislav...
Danas, 26.lipnja, na trinaestu nedjelju kroz godinu, središnju svetu misu u župnoj crkvi, u 10 sati, predslavio je župnik mons.mr.Tomislav Šporčić. U tijeku mise u zajednicu krštenih primljen je dječak Leon...
GOSPIĆ – Upravo je danas u dopodnevnim satima obavljen obred Otvaranja vrata za izvanrednu jubilarnu Godinu milosrđa. Program je započeo u 10 sati ispred kapele Sv. Ivana Nepomuka u Gospiću. Nakon uvodnog...
Noćas, 26/27. travnja u 00,30 sati pedesetak mladih iz župe Otočac krenulo je ispred crkve Presvetog Trojstva put Dubrovnika gdje će danas i sutra učestvovati na susretu Hrvatske katoličke mladeži. Za Susret...
Na Veliki petak prije Obreda Velelikog petka u kapelici Gospe Žalosne na Fortici je bila pobožnost Križnog puta. Lijepo i ugodno vrijeme, u ozračju proslave muke Gospodnje okupio je veći broj...
Brojač posjete:
43776
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016