ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjenčanje Antonia i Anamarije

U subotu, 28. listopada u župnoj crkvi u Otočcu proslavili smo  vjenčanje zaručnika Antonia Burić, sina Fabijana i Katice r. Podnar, te Anemarije Matasić, kćerke Nikole i Viktorije r. Popović. Svjedoci na vjenčanju bili su Hrvoje Marincel i Valentina Jergović.

Slavlje je predvodio župnik mons. Tomislav Šporčić. U homiliji on je istkanuo brak i obitelj kao osobito zajedništvo koje je posebno i jedinstveno. Ona je prirodna "ustanova" po sebi je dar zajedništva za Crkvu i društvo.

To što je Bog je stvorio čovjeka kao "muškarca i ženu" proizlazi  iz same Božanske biti. Bog je čovjeka zamislio "na svoju sliku i priliku, sebi slična" tj. sjedinio ih je kao različite, i baš u toj različitosti sjedinjeni su u jedno. Ljudski je bračni par, polazeći upravo od sekusalne tjelesne različitosti muškarca i žene, postavljen kao orginalni uzorak "jedinstva-različitosti" i kao takav sudjeluje u onom "krvotoku" apsolutne Ljubavi koji nije drugo nego dinamizam zajedništva - zasebnosti jednoga trojstvenoga Boga"(papa Ivana Pavao II). Obitelj je zajednica koja izvire iz Presvetog Trojstva. U njoj je Bog izrekao svoj unutarnji život, svoju trojstvenu bit. To sve proizlazi već iz samog čina stvaranja prvog čovjeka.

Ta se činjenica nikad ne može promijeniti po nikakvim vanjskim promjenama. Ljubav se daje i uvijek je uspjerena budućnosti. I upravo stoga nema kraj. Ona ako postoji uvijek raste .

(Tš)

Brojač posjete:
17607
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016