ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Održana skupština Hrvatskoga društva katoličkih novinara
ika
U četvrtak 30. siječnja održana je godišnja skupština Hrvatskog društva katoličkih novinara (HDKN) u župi sv. Barbare u Gornjem Vrapču pokraj Zagreba. Nakon uvodnog duhovnog razmatranja koji je održao duhovnik društva dr.fra Darko Tepert riječ je uzeo predsjednik Društva novinar na Hrvatskoj televiziji Neno Kužina. On se u svom obraćanju osvrnuo na aktivnost društva tokom prošle 2013. godine u kojem je spomenuo dvije duhovne obnove za članove društva kao i na održana hodočašća članova te tom prilikom posebno istaknuo hodočašće na Trsat i u Istru neposredno prije kanonizacije svećenika – mučenika Miroslava Bulešića. ( Cijelo izvješće pročitajte na stranicam IKA.hr )

Financijsko izvješće o radu društva izložila je tajnica HDKN-a Marija Belošević. Nakon njezinog izlaganja otvorena je rasprava u kojoj je aktivno sudjelovao više osoba.

Dogovoreno je također da se organizira duhovna obnova za članove društva na Košljunu u svibnju ove godine koji bi predvodio dr.fra Darko Tepert što su mnogi članovi podržali.

U drugom djelu skupštine obratio se članovima dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je unatoč činjenici da je upravo započela proslava svetkovine sv. Vlaha zaštitnika Dubrovnika, našao vremena da bude prisutan na skupštini. U svom izlaganju predstavio nam je poruku pape Franje za ovogodišnji Svjetski dan medija. Naglasio je veliku ulogu novinara vjernika u Crkvi i u društvu kao i činjenicu da trebamo postati aktivniji na polju interneta koji još uvijek mnogi u Crkvi sotoniziraju. Aktivnost svih nas u ovom najnovijem mediju produhovit će taj brzo rastući medij.

Na kraju svog izlaganja mons. Uzinić nam je prodočio aktivnosti koje su u posljednje dvije godine učinjene na pripremi susreta mladih u Dubrovniku (SHKM) koji se održava u travnju. Lijepo je čuti da se zahvaljujući tom događaju vidi buđenje vjerničke populacije u Dubrovniku, a posebno mladih.

Biskup je pozvao preko novinara da svako u svojoj župi i biskupiji bude aktivniji oko poziva mladih, te da se poziv uputi putem medija odmah, kako bi se znao točan broj prijavljenih za koje će se organizirati prihvat i smještaj po obiteljskim domovima u stanovima i kućama, a biskup napominje da se je veliki broj već prijavio koji će biti domaćim mladima.
ika2
( Ivan Bižanović - član HDKN, predstavnik župe i biskupije s biskupom mons.Uzinićem na Skupštini HDKN-a )

Za naglasiti je da u zadnjih deset godina ova Skupština je bila najposjećenija ( najbrojnija) od članova HDKN iz Hrvatske i Bosne i Hercerovine.
Brojač posjete:
42926
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016