ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Biskup Uzinić sa suradnicima u Sincu
sinac
Dana, 31. siječnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, zajedno s generalnim vikarom mons. dr. Petrom Palićem i kancelarom don mr. Ivicom Pervanom na putovanju od Zagreb a prema Dubrovniku zaustavio se u Župnom stanu u Sincu gdje su ga dočekali župnik - domaćin vlč. Stanko Smiljanić, mons. Tomislav Šporčić,generalni vikar i otočki župnik i don. Jure Ladišić, koji je svjevremeno službovao u Dubrovačkoj biskupiji. Budući je biskup Uzinić domaćin ovogodišnjeg susreta hrvatske katoličke mladeži razgovoralo se i u Sincu o tom susretu. On je preko Radija Otočca pozvao naše mlade da dođu u Dubrovnik. U razgovoru je naglašeno da na ovaj susret mogu ići mladi u dobi od 15. - 30. godine. Do sada je mladih koji su odlučili ići prijavljeno 33. Od toga je većina iz Otočca. Njih 7 je iz Sinca. Iz drugih župa još nema prijavljenih.

Dekan mons. Tomislav Šporčić je još na Fabijanovo, predložio da vlč. Stanko Smiljanić bude voditelj autobusa mladih koji će voziti za Dubrovnik. No, osim njega bilo bi dobro da bar još jedan svećenik ide na ovaj put. Za ovo putovanje izrazio je želju i don Anđelko Kaćunko. No, može se dogoditi da i drugi koji župnik zaželi ići sa svojim mladima, bez obzira da li će ih biti veći ili manji broj,pa se nadamo da će poći. O tome kao i drugim pitanjima će se svećenici dogovoriti na idućem Međudekanatskom sastanku koji će biti u Gospiću, 10. veljače.

Pozivamo naše mlade da se u što većem broju odazovu na ovakvo putovanje i ovakav susret na kojem će biti mladi iz čitave naše Domovine i veliki broj iz inozemstva. Svaki takav susret se priređuje svake druge godine u drugoj biskupiji i drugom gradu. Zadnji takav susret bio je pred dvije godine u Sisku. Uvijek je takav susret za mlade događaj za pamćenje. Svaki od mladih nek se prvenstveno javljaju svojim župnicima. Za ovaj susret organizirat će se pripremni susreti - prema priručniku koji je tiskan kao pomoćni materijal za pripremu mladih za susret.

Priručnik nosi naslov gesla susreta, a to je: N A S L O B O D U P O Z V A N I. On sadrži osam kateheza. a osim Kateheza tiskana je molitva SHKM, biskupov poziv, himna susreta, logo te predstavljene su i kateheze. Njih treba svakako proći u pripremama.

Evo, dovoljno sadržaja za susrete naše zajednice mladih " Ivan Pavao II."
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
43021
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016