ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dan života i Dan posvećenog života
d9
Danas Crkva slavi Svijećnicu, Isusovo prikazanje u hramu, te Dan života i Dan posvećenog života. Četrdeseti dan nakon Isusova rođenja Marija i Josip prikazali su Isusa u jeruzalemskom hramu. Prinijeli su dvije grlice ili dva golubića jer su bili siromašni.

Blagdan je uveden u Jeruzalemu u 5. st. Već u 6. st. slavio se u cijeloj Crkvi. Na Istoku kršćani ovaj blagdan nazivaju „Susret“. Isus se susreo preko Šimuna i Ane sa svojim narodom. Od 5. st. uz ovaj blagdan povezana je procesija sa svijećama. Naziva se i Svijećnica, jer je taj dan u crkvi blagoslov svijeća i ophod. Obred blagoslova svijeća uveden je u Francuskoj u 10. st. Uz to je na današnji dan i Dan Bogu posvećenih osoba. Dan Bogu posvećenih osoba ustanovio je papa blaženi Ivan Pavao II. godine 1997., a prvi put je proslavljen 2. veljače 1998.

Središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u 11 sati preedvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić - župnik,dekan i generalni vikar biskupije.
d1
U svojim razmišljanjima župnik je kazao kako danas slavimo susret Boga i čovjeka. Bog se čovjeku objavljuje, približava. Susret nam otvara život, čini nam život drugačijim, a susret uvjetuje radost. Papa Franjo kaže: Kada se izgubi vjera gubi se i sva ostala svijetlost. Vjera se rađa u susretu s Bogom živim, u njoj nalazimo sigurnost. Vjera se javlja kao svijetlo na putu.
Danas slavimo i Dan života. Život je dar Božji, čovjek sa životom nemože upravljati kako hoće. Danas slavimo i Dan posvećenog života. Danas posebno molimo za redovnice i redovnike, za naše časne sestre koje u našoj župi imaju svoj samostan.

Danas u zajednicu krštenih primljeni su Gabrijel Pajdaković i Marijan Dujmović.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor Sv.Cecilija pod vodstvom s.Ljubomire Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
d2

d3
( Krštenje Marijan Dujmović )

d4
( Krštenje Gabrijel Pajdaković )
Brojač posjete:
43072
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016