ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sjednica konzultora i dekana Gospićko-senjske biskupije
sjednica1
U utorak, 4. veljače u dvorani Biskupskog ordinarijata u Gospiću održane su dvije sjednice. Prva je bila sjedinica konzultora (savjetnika) Gospićko-senjske biskupije. To su mons. Tomislav Šporčić, mons. Tomislav Rogić, mons. Mile Čančar, mons. Mile Pecić, vlč. Nikola Turkalj i vlč. Stipe Zeba. Sjednici je predsjedao biskup mons.dr. Mile Bogović. Prva točka bila je: Program pastoralne godine i njegovo ostvarivanje - Tomislav Šporčić. On se osvrnuo na cjelokupni program, njegovu zamisao i ideju vodilju. A ta je "Odgoj za slobodu u znaku križa" To geslo je vrlo dobro došlo. Biskup je u svom pastoralnom pismu početkom pastoralne godine vrlo dobro nazanačio u kojem smjeru bi ta misao trebala voditi. Konkretni pastoralni susreti za pojedine kategorije vjernika biskupije održani su uspješno i sadržajno. Uspjeli smo imati kod svakog susreta vrlo kvalitetne predavače. Među predvačima bilo je tri kvalificirana laika - profesora. Sudionici tih sureta bili su zdovljni, aktivni i raspoloživi za konstruktivnu raspravu i korisne prijedloge. Uvod u ovoj temi učinio je vlč.Nikola Turkalj.

U drogoj točki govorilo se o Pastoralnom centru u Plitvicama te gradnji crkve. U trećoj točki dugo se raspravljalo o CHM na Udbini. O tome je govorio mons. Tomislav Rogić. O stanju klera izvjestio je sam biskup mons.Mile Bogović.

U posljepodnevnim sastima bila je godišnja sjednica dekana biskupije. Sudjelovali su dekani svih dekanata u biskupiji. Za gospićki - mons. Mile Čančar, za ogulinski vlč. Robeto Zubović, za otočki mons. Tomislav Šporčić, za senjski vlč. Silvio Milin, za slunjski mons. Mile Pecić i za Udbinski mons. Tomislav Rogić. Svaki dekan je izvijestio o stanju u dekanatu. I to pod vidom broja svećenika, njihovog zdrastvenog stanja , zajedničkih pastoranih aktivnosti, njihovim mejsečnim sastancima, raznim inicijativama. Bilo je govora o medijskom djelovanju. Posebno je biskup istaknuo potrebu izdavanja Godišnjaka, kojeg za sada imaju Otočki i Slunjski dekanat.

Dogovoren je i program za dekanatska korizmena hodočašća na Udbinu.
sjednica 2

Foto: M.P.
Brojač posjete:
42947
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016