ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Crkva treba bdijeti nad brakom i obitelji
m2
Danas, 9.veljače, na petu nedjelju kroz godinu Crkva se posebno poziva na otajstvo kršćanskog i ljdskog braka. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić, u zajedništvu s don Jurom Ladišićem.

Župnik u svojim razmišljanjima osvrnuo se na današnje Evanđelje po Mateju koje kaže : Vi ste sol zemlje, vi ste svijetlost svijeta. Crkva kao majka odgajateljica danas posebno želi svratiti pozornost na vrednotu braka. Crkveni nauk o spolnosti i braku je radosna vijest. Ova se istina mora naglasiti od samoga početka. Radosna je vijest jer je to istina o ljubavi, a istinska je ljubav ispunjenje ljudske osobe. No nauk Crkve o spolnosti i braku je i izazovna vijest. To je zato što je istina o ljubavi uvijek izazovna.

Crkva nikada ne propušta navješćivati da je Krist došao na ovaj svijet ne samo zato da nam pokaže smisao života, nego i da nam dade milost kako bismo prebrodili naše strahove, rane, sebičnost i grijehe, te živjeli u skladu s tim smislom. Istinska je ljubav moguća. Radi se o obećanju koje nam Crkve pruža u svojemu nauku o spolnosti i braku. To je radosna vijest. To je velika vijest.

Supružnici nisu samo slika Božje ljubavi unutar Trojstva. Oni su i slika ljubavi između Boga i cijeloga čovječanstva, učinjena vidljivom u ljubavi Krista i Crkve. Temeljem njihova krštenja, kršćanski je brak sakrament. To znači da je on živi znak kojim se uistinu uspostavlja odnos i udioništvo u sjedinjenju Krista i Crkve. Ženidbena privola, koja se ostvaruje sjedinjenjem supružnika u “jedno tijelo”, tvori taj živi znak.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
Brojač posjete:
42940
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016