ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Biblijska večer
v1
Nakon popodnevne mise u župnom je stanu sinoć održana Biblijska večer na kojoj se okupilo 10-ak vjernika. Voditelj večeri, mons.mr. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki, izabrao je temu Isusovih blaženstava iz Matejeva evanđelja (Blago ubogima…, blago čistima srcem…blago milosrdnima…njihovo je kraljevstvo nebesko!) koji su nadopuna Božjim zapovijedima iz Staroga zavjeta. Uz to je povezao ovogodišnju Papinu poruku uz Svjetski dan mladih koja govori upravo o revolucionarnoj snazi blaženstava.

Kakvu to revolucionarnu novost donose Isusova blaženstva? Kako kaže papa Franjo u katehezi, ona predstavljaju model sreće koji je posve u suprotnosti s modelom koji prenose mediji i koji predstavlja prevladavajuće mišljenje. Prema logici ovoga svijeta u kojemu živimo, one ljude koji žive Isusova blaženstva (i koje bi Isus proglasio blaženima) smatra se gubitnicima i slabićima. U ovom svijetu veliča se uspjeh po svaku cijenu, materijalno blagostanje, nadutost moćnika, samopotvrđivanje na štetu drugih.

S druge strane, Isus pred nas stavlja izazov vjere. Želimo li ga zaista slijediti ili bismo radije išli drugim putovima? Ako znamo Isusu reći „da“, život se ispunja smislom i postaje plodonosan.

Sudionici Biblijske večeri iznijeli su svoja razmatranja i iskustva vezana uz ovu temu te je susret završio molitvom vjernika koju je pročitala najmlađa sudionica Večeri.
M.K.G.

v3
Brojač posjete:
43017
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016