ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjeronaučna olimpijada Gospićko-senjske biskupije
ika1
U osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću održana je 19. veljače vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola Gospićko-senjske biskupije koja je ove godine imala temu "Katolička Crkva i znanost - doprinos i odnosi". Natjecala se 21 osnovna škola i osam srednjih, s ukupno 108 vjeroučenika i 29 mentora. Sudionike su pozdravili predstojnik Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije vlč. Nikola Turkalj, ravnatelj škole domaćina Ivica Radošević, zamjenica gospićkoga gradonačelnika Marta Grgurić te mjesni biskup Mile Bogović, koji je istaknuo kako se Crkva kroz povijest iskazala kao zajednica širitelja znanja.

U organizaciji su sudjelovali voditelj stručnog vijeća za srednje škole Dario Košćak, predsjednica biskupijskog povjerenstva Makove olimpijade Ana Stipetić kao i tajnica KU s. Robertina Medven. U stanci natjecanja sudionici su posjetili gospićku katedralu Navještenja BDM o kojoj im je govorio gospićki župnik i dekan i rektor katedrale Mile Čančar.

Kod osnovnih škola pobijedila je ekipa OŠ Slunj u sastavu Lucija Cindrić, Dorotea Rendulić, Josip Šajkar i Maksim Magdić uz mentoricu Maju Goldašić ispred OŠ Josipdol, PŠ Oštarije i OŠ Perušić. Kod srednjih škola pobijedila je Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina, u sustavu Ivan Hečimović, Filip Franjković, Martina Kesner i Monika Vukelja, uz voditelja Stanka Smiljanića.

IKA
Brojač posjete:
42950
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016