ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Predavanje za sudionike Tečaja vjere
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U subotu, 22. veljače u velikoj župnoj dvorani održana su predavanja za župne suradnike u Gospićko-senjskoj biskupiji. Ovo je treća subota ove pastoralne godine da se za njih svaki put održi četiri do pet sati predavanja iz raznih teoloških disciplina - predmeta.

Današnja pedavanja održala je č.s. dr. Veronika - Nela Gašpar, profesorica na Teologiji u Rijeci. Ona je prva dva sata govorila o Bl. Djevici Mariji (kao Djevici i Bogorodici). Istaknula je vjersku istinu (dogmu) Bl . Mariji kao Bogorodici, o Marijinom Bezgrešnom začeću, i njezinom Uznesenju na nebu. Te istine vjerni put vjerovao je kroz svu povijest kršćanstva, a pojedine pape su proglasile dogme - istine vjere koje su u puku stalno bile žive i prisutne. Marija vodi k Isusu,Marija nam pokazuje Isusa.

U drugom dijelu predavanja dr. Nela Gašpar govorila je o Crkvi. Govori o Starom zavjetu o Odabranom Božjem narodu najlakše se to povezala govor o Crkvi kao novom Božjem narodu. Istaknula je čvrstoću i ukorijenjenost Židova u svoju vjeru i kulturu, jačinu njihova svjedočenja u obiteljskom životu te povezanost njihovih obitelji i roda. U mnogo čemu mogli bi nam biti dobar primjer.Polaznici Tečaja su bili prezadovljni s porukama i poukama koje su danas čuli i doživjeti od č.s. dr. Nele - Veronike Gašpar.

Voditelj Tečaja mons. Šporčić zhvalio se profesorici u ime svih slušaća, ali i u ime našega biskupa i svećenika, posebno onih koji svoje župljane upućuju na ovaj Tečaj.

Sljedeća radna subota u ovom smislu bit će 22. ožujka o. g.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sudionici Tečaj pažljivo i s oduševljenjem slušaju predavanja. Najviće ih je iz Otočca.

Brojač posjete:
43081
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016