ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sedma nedjelja kroz godinu
crkva
Danas, 23.veljače, na 7.nedjelju kroz godinu središnje euharistijsko savlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.

U svojim razmišljanjima župnik se osvrnuo na današnje Evanđelje: Isus je dao zapovijed o bratskoj ljubavi univerzalne dimenzije. “Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite svoje neprijatelje, molite za one koji vas progone”(Mt, 43-44). Upravo ni na jednom mjestu u Bibliji nije bilo određeno mrziti neprijatelje; to je bio praktičan rezultat deformacije Zakona što je postala životna norma. Isus joj se suprotstavlja i potpuno je osuđuje. On je došao usavršiti Zakon, pa to na poseban način čini u zapovijedi ljubavi koju je čovjek u svojem egoizmu toliko sklon kršiti i povrijediti. Izrazi kojima se Isus služi toliko su jasni da ne dopuštaju samovoljna tumačenja: kršćanin mora ljubiti prijatelje i neprijatelje bez iznimke. Motiv je jedinstven: i jedni i drugi djeca su Božja, stoga su svi ljudi međusobno braća, bližnji. Ni iz jednog motiva nije dopušteno mrziti brata koji je dijete vlastitog Oca, dijete koje je predmet iste očinske ljubavi.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof. Branka Bernardi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aa sv. Misi u 9 sati bilo je svečano i lijepo. A to u svakom slučaju prvenstveno čini veliki broj odraslih, ali posebno onih malenih koji radosno i pažjivo sudjeluju u sv. Misi.

Poslije sv. Misa svi vjeroučenici po grupama (razredima) imaju svoje susrete. Na njima se, pod vodstvom svojih voditelja osvrnu na samo bogoslužje, blagdanski sadržaj, podsjećanje na ono što je bilo prošle nedjelje itd... Manje prate njihovi roditelji. I to je prigoda da i oni više dođu, sudjeluju i poučavaju se na odrasli način o svojoj vjeri.Tako se značenje vjere i doživljava, a ne samo da bi se učila.

Nakon sv. Mise u 11 sati redovito ostaju pripravnici za krizmu. Župnik vodi one iz osmog razreda a prof. Ivan Gomerčić one koji su prva pripravna godina za krizmu, a to je sedmi razred.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Župnik s ovogodišnjim pripravnicima za krizmu. Redovito ih je na misi oko pedeset. Bilo bi poželjno da im doprate i njihovi roditelji. Ako ništa drugo ne možemo učiniti molimo se za njih i za sve nas da činimo samo ono što možemo. A s time bismo tek mogli biti zadovoljni i mogli bi reći da smo učinili sve.
Brojač posjete:
43108
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016