ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Nedjeljom slavimo tri sv.Mise
m1
Danas,u nedjelju, 2. ožujka slavile su se kao i redovito tri sv. Mise.

U 9 sati na misi je bilo vjernika priličan broj,kako djeca i mladih tako i starijih. Dječji zbor je pjevao pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija. Ana Rogić pjevala je pripjevni psalam. Župnik je propovijedao na temu Evanđelja, a ono je danas pripovijedao o našem odnosu prema bogatstvu. Isus kaže ne možete služiti dvojici Gospodara. Bog je jedini koji zaslužuje našu potpunu ljubav i čašćemnje. Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim svim umom, svom snagom svojom...Dakle čitavim svojim bićem. Drugim stvarima, pa i novcem imanjem, vlašću i čašću možemo se služiti, ali ničem od toga nesmijemo služiti, s tim stvarima se čovjek može i u našim zamaljskim prilikama mora služiti. A samo se Bogu treba služiti. I čitvog se života moramo truditi oko toga da nas zemaljske stvari i razna bogatstva ne privedu u svoju spregu te nas zarobe i učne svojim slugama. Mnogi služe novcu kao kumiru kojeg su u St. zavjetu stovali kao božanstvo te su mu i djeca žrtvovana. Mnogi danas također žrtvuju djecu tom "molohu" te se mnoga djeca već začeta ne rode jer se roditelji boje da će ih to dijete osiromašiti i lišiti njihova novca. Lako je potpasti pod razne utjecaje da i mi sami tako počenom misliti, a ond tako se i ponašati. Samo nas molitva i zajedništvo s Bogom može od toga sačuvati. Nije lako biti slobodan za slobodu se treba izboriti. Sv.Pavao nas opominej pa kaže Vi koji misliti da stojite čuvate se da ne padnete, a vi koji ste moža posustali te "pali" nemojte ustrajati u grijehu, nemojte da Vas vodi zao duh koji obliječe kao ričući lav ... oduprite mu se jaki u vjeri nastvit će Sv. Petar.

Namisi u 11 sati bilo je nešto manje vjernika nego li inače. Bit će tome razlog zato što je prije ove mise padala kiša i počelo biti prohladnije. Pjevači su pjevali pod vodstvom prof. Branke Bernardi. Župnik se na kraju mise posebno osvrnuo na jučerašmnji susret pjevača u Ogulinu.

Na misi u 18 sati sudjelovali su zaručnici koji su upravo danas završili Tečaj o braku. Oni su poslje mise ostali još sat vremena na predavanju te su isput odgovorili na pismena pitanja o kojima se govorilo u tijeku prijašnjih pet večeri. Bili su zaista marljivi i pažljivi. Bilo je ugodno pratiti ih u tijeku svake večeri.

Sljedeći tečaj trebao bi biti u drugoj polovici lipnja 2014. Molimo one koji Tečaj nisu obavili da se prijave za sljedeći.
m2
Mali pjevači potpomognuti od nekoliko redovitih gospođi lijepo su pjevali, ali bili i vrlo pažljivi na čitavoj sv. misi.
m3
Zaručnici na kraju Tečaja marljivo odgovaraju na pitanja i to na pismeni način. To je predavačima i organizatoru Tečaju važno da se vidi kako su se stvari shvatile o čemu se kroz prijašnjih pet večeri govorilo.
m4
Zaručnici su odgovarali u parovima - saki par ima pravo zajednički odgovarati na pitanja. Zanimljivo kako se to s velikim zanimanjem odgovara. I dobro je da se vidi što je to jasno, a o čemu bi trebalo još više govoriti.

Zahvaljujemo svima.
Brojač posjete:
42995
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016