ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Korizmeni susret svećenika naše biskupije
korizma
U ponedjeljak 10. ožujka održan je u Gospiću redoviti korizmeni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije. Susret je započeo u katedrali Navještenja BDM u 10 sati gdje je ogulinski župnik i dekan vlč. Robert Zubović predvodio pokorničko bogoslužje i pripremio svećenike za osobnu ispovijed.

Svećenike je zatim u ordinarijatu u ime odsutnog biskupa Bogovića pozdravio generalni vikar mons. mr. Tomislav Šporčić nakon čega je slijedilo predavanje profesora riječke Teologije mr. Ivana Stošića to na temu: "Odgoj za slobodu u znaku križa" što je ovogodišnje geslo pastoralne godine u biskupiji. Mr. Stošić u svom je predavanju težište stavio na liturgiju. Iako neki misu doživljavaju monotonom, upravo obred mise koji je nepromjenjiv uspostavlja orijentaciju i sigurnost u rasapu prostora i vremena. Razina govora ima svoj domet. Ako bi liturgiju sveli na verbalizam, na govor ne znam kako zanimljiv, to bi vodilo u zasićenost. Međutim, upravo liturgija sa svojim ustaljenim obredima prvenstveno je susret s Kristom. Svećenik tu nije glavni akter nego Krist. Pokušaj da liturgija bude što zanimljivija, začinjena modernizmom, vodi u njeno osiromašenje a to znači potiskivanje Krista.
Zatim je biskupijski povjerenik za mlade mons. mr. Tomislav Rogić govorio o pripremama mladih biskupije za Nacionalnom susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku 26. i 27. Travnja na koji se iz biskupije prijavilo 623 mladih koji će biti dio od preko 30 tisuća koji dolaze u Dubrovnik. Ekonom biskupije vlč. Nikola Turkalj govorio je o ekonomskim obvezama župa, kancelar mr. Marinko Miličević o potrebitim radnjama prema kancelariji a biskupijski povjerenik za obitelj mons. Tomislav Šporčić o pripremama za biskupijski susret obitelji na Udbini 3. svibnja.
Brojač posjete:
42979
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016