ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Održana sjednica članova Povjerenstva za obitelj Gospićko-senjske biskupije
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 15.ožujka 2014. u prostorijama Pastoralnog centra na Udbini održana je sjednica članova Povjerenstva za obitelj zajedno s dekanima Gospićko-senjske biskupije . Sjednicu je sazvao i vodio mons.mr.Tomsilav Šporčić, generalni vikar i predstojnik Povjerenstva. Na sjednici su prisustovali svi dekani osim ogulinskog preč. Roberta Zubovića koji je bio spriječen drugim obavezama. Od članova Povjerenstva bili su: vlč. Antonio Čutura, gđa: Nives Tomić, Valentina Grahovac, Ivanka Turković, Lucija Starčević i Terezija Užarević.
Voditelj sastanka mons.Tomislav Šporčić je naglasio prakse prošlogodišnjih oragniziranja Susreta supružnika i roditelja koji su se redovito priređivali nakon osnutka Gospićko-senjske biskupije. Susreti su bili raznim župama biskupije. Bili su dobri i sadržajni programi, upoznavnje roditelja i supružnika te njihovih radosti i teškoća.
Ovaj današnji sastanak treba promisliti i dogoviriti program za Biskupijski dan obitelji. Još pri stvaranju ovogodišnjeg pastoralnog plana prošle jeseni dogovoreno da se taj dan obitelji održi na Udbini i to 3. svibnja o. g. Ovaj dan se oganizira u slijedu trogodišnjeg plana pastve obitelji što ga je predložilo Vijeća HBK za obitelj pod vodstvom njenog predsjednika, krčkog biskupa mons. Valtera Župana.

Prošle godine održan je Simpozij u Zadarskoj nadbiskupiji na nacionalnoj razini. Na njmeu su sudjelovali oni koji su u biskupijma posebno odgovorni za pastvu obitelji. Ove godine treba održati po biskupija Dan obitelji. A iduće 2015. godine održat će se nacionalni susret obitelji na Trsatu. U tom dakle slijedu naša biskupija održava Dan obitelji, 3. svibnja.

Na danaašnjoj sednici je odlučeno da se u pripremi za taj dan tiska prigodni Bilten. U njemu će se obrazložiti razlog održavanja ovog dana i pozvati obitlji da na njemu sudjeluju. Osobito će se pozvati i na posebni način obvezati da dođu obitelji ovogodišnjih prvopričesnika. Predavanje na ovom Danu održat će prof. Zrinka Gregov, tajnica Vijeća HBK za obitelji i dr. Petar-Krešimir Hodžić, predstojnik istoga Vijeća. Svečanu misu služit će biskup mons. dr. Mile Bogović. Na misi bi pjevali Dječji zborovi župa: Gospić, Ogulina, Otočca i drugi koji za to budu spremni. U tim zborovima dobar dio članova su prvopričesnici.

Vrijeme koje dolazi do 3. svibnja je ispunjeno bogatim blagdanskim - liturgijskim sadržajima. Korizma, Uskrs i pouskrsno vrijeme na bogoslužja nam dolazi veći broj vjernika. Moći će se o ovom više puna i na razne načine progovoriti. Potrebno je to govoriti i na vjeronaučnim - katehetskim satovima u školi i župi. Potrebno je organizirati roditeljske susrete te susrete drugih grupa vjernika. Na svima treba govoriti o obitelji i odgoju djece i mladih. Posebno važnu ulogu u svemu ovom ima molitva liturgijska ali i izvan liturgijska. Molitva krunice, križnog puta, euharistijska klanjanja i drugo. Potrebno je moliti u zajednici s drugima ali i svaki vjernik osobno. U ovoj godini čitavi program u našoj biskupiji provodimo pod gelsom: Odgoj za slobodu u znaku križa. Osvježimo to geslo svojim razmišljanjem i molitvom. Nakon sastanka domaćin mons.mr.Tomislav Rogić, udbinski dekan sve je počatio domijenkom.
Brojač posjete:
42912
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016