ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
U Ličkom Lešću susret svećenika Otočkoga dekanata
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U župnoj kući u Ličkom Lešću, u ponedjeljak 17. ožujka održan je redoviti mjesečni sastanak svećenika Otočkoga dekanata, koji je vodio dekan mons. Tomislav Šporčić, župnik otočki. U radu su sudjelovali svi svećenici djelatni u dekanatu, domaćin vlč. Ivica Miškulin (župnik Lešća i Prozora), vlč. Stanko Smiljanić (Sinac), vlč. Mile Rajković (Švica), vlč. Šime Božić (Kuterevo i Krasno), don Anđelko Kaćunko (Kompolje), vlč. Pejo Ivkić (Brinje), vlč. Mario Vazgeč (Križpolje) i vlč. Jure Ladišić (duhovnik slijepih i slabovidnih).

Poslije molitve Srednjega časa kratko je razmatranje o posebnosti korizmenoga vrjemena održao vlč. Smiljanić. Potom je mons. Šporčić uvodno izložio zamisli glede planiranja biskupijskoga Dana obitelji, koji će se održati na Udbini 3. svibnja. Podsjetio je najprije kako je krčka biskupija osmislila taj Dan ter je iznio prijedlog programa za taj važan događaj u našoj biskupiji, a nakon toga su svećenici raspravljali odnosno predlagali na koje bi sve načine u svojim župama mogli pridonijeti uspjehu toga Dana. Podržan je prijedlog da se objavi prigodni bilten ter da se u župama na sve prikladne način stvara ozračje koje će obitelji potaknuti na sudjelovanje. Razmotren je i prijedlog o posebnoj obvezi i pozivu za obitelji prvopričesnika, kao i mogućnosti iznalaženja načina što povoljnijeg prijevoza na Udbinu.

U nastavku radnog dijela sastanka dogovoren je plan za korizmeno-uskrsne ispovijedi u župama dekanata. Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje, za koje će na raspolaganju biti više svećenika u svim župama, bit će po sljedećem rasporedu:

- 5. travnja (subota) u 17,00 sati: Sinac i Vrhovine,

- 7. travnja (ponedjeljak) u 17,00 sati: Križpolje, Jezerane, Stajnica,

- 8. travnja (utorak) u 18,00 sati: Kompolje (Brlog), Vratnik i Švica,

- 9. travnja (srijeda) u 17,00 sati: Kuterevo i Krasno,

- 10. travnja (četvrtak) u 17,00 sati: Ličko Lešće i Prozor,

- 11. travnja (petak) u 17,00 sati i 12.4. (subota) u 8,30 (djeca): Otočac,

- 12. travnja (subota) u 18,00 sati: Brinje.

Na kraju su se svećenici osvrnuli na neke događaje u biskupiji, hrvatskom društvu i svijetu ter posvijestili potrebu žarče molitve za duhovna zvanja, odgoja naroda za kritički odnos prema sredstvima društvenoga priopćavanja kako bi se smanjila moć opasne medijske manipulacije, kao i važnost praćenja poruka pape Franje, poglavito u kontekstu ozbiljnih globalnih zbivanja na duhovnom, idejnom i političkom području.

Nakon kratkog odmora, tijekom kojega su svećenici na dvorištu izmolili i Anđeosko pozdravljenje, susret je završen ručkom i druženjem u iznimno srdačnom i kolegijalnom ozračju, za što je posebno zaslužan domaći župnik Ivica Miškulin sa svojim domaćicama, ter je dogovoreno da se sljedeći sastanak održi 10. svibnja u Kuterevu.

don Anđelko
Brojač posjete:
43083
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016