ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Treća korizmena nedjelja
C12
Na treću korizmenu nedjelju, 23. ov. mj. u župnoj crkvi u Otočcu bile tri sv. mise kako to redovito bude u 9, 11 i 18 sati.

U 9 sati bilo je najposjećenije. Djeca, a onda i njihovi roditelji dobrim dijelom ispune crkvu.

U 11 sati redoviti su naši pripravnici za sv. krizmu. Starijih je ovaj put bilo nešto manje jer su dva autobusa vjernika na putu - hodočašću u Međugorju.

Župnik je u homiliji tumčio evanđelje o ženi samarijanki na jakovljevm zdencu. Voda je simbol života. Isus sje taj koji se objavljuje kao Mesija koji daje svoj život. Taj život simbolizira voda živa kao što će na drugom evanđeoskom mjestu za sebe reći da je on kruž živi koji se daje za život svijeta ovaj put kaže da je voda živa od koje se ne ožedni nikada. Duboki zdenac iz kojeg treba crpsti vodu slika je težnje ljudskog srca gdje se nalaze plemenite želje i naše usmjerenosti k Bogu, ali u koje trebamo otvoriti za "prodor" Duha i života Božjega. Ne smijemo samo ostati na površini koju olako smete svaki dašak vjetra i i pomuti naša usmjerenja. Korizma je vrijeme kad se trebamo okrenuti nutrini svoje duše. Ispraznaiti je od neurednih taloga i obnoviti se novim životom koji se napunja "vodom čistom i živom" Crkva je novi Božji narod čiji se članovi umnažaju rađanjem u toj vodi.

Sv. Misu u 18 sati predvodio je i propovijedao mons. dr. Milan Šimunović, profesor teologije u miru. Na sv. Misu smp posebno pozvali roditelje IV. V. i VII. razreda naših vjeroučenika. To su vjeroučenici koji su primili Prvu sv. Pričest, a još nisu krizmanici. Oni brojčano smanje svoje redovne dolaske na sv. Misu, pa onda i svoje nedjeljne susrete po razredima koje nam vode naši župni suradnici. Na naše pozive odazvao se jedan broj tih roditelja, ali ipak premalo da bismo mogli biti zadovoljni. Nema nam druge nego ponavljati takve pozive. Čekat ćemo ali nećemo odustati. Sakramenti kršćanske inicijacije ne primaju se zato da bi se nakon primanja otišlo na neko "čekanje" do priprave za krizmu. Slavlje nedjelje, okupljanje obitelji u zajedništvo molitve, otovorenih razgovora o tom važnom segmentu našeg života je zadaća od koje se ni u ovo vrijeme informatike te svega s time povezanog, ne smije odustati.

Mons. Šimunović je prisutne roditelje zdušno i usrdno pozvao da se u pripremi na vazmene blagdane u nikom slučaju ne zaboravi na dobru pripremu sakramenta ispovijedi i pomirenja.
C11
Brojač posjete:
43001
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016