ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vizitacija župe Otočac i Dabar
a1
Povodom službenog pohoda - vizitacije biskupa mons.dr.Mile Bogovića župi Otočac i župi Dabar koji obavlja svakih pet godina, tako je jučer biskup MIle pohodio Otočac i službeno razgledao župnu crkvu, župne knjige, maticu, spomenicu te blagajnički dnevnik. Uz to obišo je i kapelice na groblju u Otočcu i Poljicima, crkvu BDM na Poljicima, kapelicu Gospe Žalosne na Fortici, susreo se u Domu za starije i nemoćne osobe s korisnicima Doma, službeno se susreo i sa zamjenikom gradonačelnika Nenadom Jankovićem koji je i župni pastoralni vijećnik, posjetio i obišao crkvu u Dabru te razgovarao s nekim vjernicima.
a2
Na kraju svog jednodnevnog službenog pohoda župi Otočac, biskup Mile predvodio je svečanu svetu misu u 18 sati, uz suslavitelje don Anđelka Kaćunka, don Juru Ladišića i mons.mr.Tomislava Šporčića - domaćina, na kojoj su uz moge zauzetije vijernike i bili aktivni članovi župne zajednice, čitači, pjevači, članovi župnog pastoralnog i župnog ekonomskog vijeća, članovi biskupijskog pastoralnog vijeća iz naše župe, sakristanti, vjeroučitelji, laici - katehete koji pomažu župniku u župnom vjeronauku.
a3
Na kraju misnog slavlja Kristina Sigurnjak predala je biskupu Mili u znak zahvalnosti buket cvijeća ispred župe Otočac i članova župnog pastoralnog vijeća.

Poslije mise u župnom stanu bio je prijem za sve članove župnog i ekonomskog pastoralnog vijeća, veroučitelje, i katehete laike. Župnik mons.Tomislav Šporčić upoznao je sve prisutne s jednodnevnim posjetom biskupa Mile, a biskup Mile je kazao da je zadovoljan onim što je vidio, kako u crkvenim knjigama se uredno vodi evidencija i blagajnički dnevnik te kako se brine o crkvenim objektima, redovito ih se održava.
a4
Razgovaralo se i o daljnjim aktivnostima i završetku Gačanskog parka hrvatske memorije, što je biskup pozdravio i dao podršku kao i župnik mons.Šporčić, a zamjenik gradonačelnika Janković kazao je kako grad Otočac preuzima daljnju brigu oko postavljanja i uređenje, te daljnje brige održavanja oko Gačanskog parka hrvatske memorije. Opširno je izvjestio sve prisutne o aktivnostima koje grad Otočac poduzima, kako bi se priveo kraju navedeni projekt. Biskup se zahvalio Katedri Čakavskog sabora pokrajne Gacke i gospodinu Milanu Kranjčeviću koji je najviše truda uložio u taj projekt kroz klesarske kolonije.
a5
_______________________________
Pohod biskupa župi Otočac započeo je razgedanjem crkve Majke Božje Bezgrešnog začeća u Poljicima. Nakon razgledanja crkve i obnovljenih slika na pokrajnim oltarima: Bezgrešnog Začeća i sv.Marije Magdalene, biskup je pošao na groblje u Poljicima te se pomolio za pokojne koji su spokapani na ovom groblju. Nakon Poljica u pratnji župnika pošao je na glavno gradsko groblje - Gornju Dubravu gdje je razledao kapelicu Sv. Josipa i gdje je pokopan župnik preč. Juraj Ibel, koji je dao i sagraditi ovu kapelicu. Biskup je podržao zamisao da bi se ova kapelica uredila kao grobnica za otočke župnike.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na groblju u Gornjoj Dubravi biskup Bogović se napreže pročitati podatka sa spomenika svećenika - katehete u Otočcu vlč. Dragičevića.
_________________________________

U posljepodnevnim satima (14,30 sati) biskup Bogović je imao sv. Misu u crkvi Sv. Mihovila u Dabru.Prije i poslije mise zadržao se u razgovur s malobrojnim vjernicima koji su u Dabru. A na kraju mise, učinili smo i ovu zajedničku fotografiju. Župljanima Dabra je posebno preporučio da ispitaju imena, vrijeme i okolnosti, pa i broj onih koji su stradali u II. Svjetskom ratu ili u poraću. Posebno za one za čije se grobove ne zna. Krajnje je vrijeme da se takve isobe dostojno pohrani i obilježi njihovo ime. Potrebno je identificirati sve ljude koji su strdali bez obzira kojoj crkvenosti ili narodnosti pripadali.
b1
__________________________________Brojač posjete:
42966
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016