ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Peta korizmena nedjelja
misa1
Danas, 6.travnja, je peta korizmena nedjelja. Središnju svetu misu u 11 sati u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.

U svojim razmišljanjima osvrnuo se na današnje Evanđelje. U Lazarovom uskrsnuću Isus pokazuje, da ima moć nad smrću. To da se mrtvac vraća u život, uistinu je jedinstveno, i nema sumnje da je Lazar stvarno bio mrtav, jer je već zaudarao, a i četvrti je dan da je umro. Kad Isus djeluje čudesno, on to čini da pokaže moć Boga koji daruje život. Ljude treba pokrenuti da vjeruju u njega; oni trebaju prihvatiti njegovo svjedočanstvo, jer on im daruje spasenje i život. Isusu nije na prvom mjestu zemaljski život: povratak mrtvoga Lazara u zemaljski život je samo predslika, objava, obećanje njegova vlastitog uskrsnuća od mrtvih. Isus ujedno upućuje na to, da će Bog na sudnji dan – dakle na kraju svijeta – uskrsnuti tjelesa mrtvih. Jedni će uskrsnuti na život, a drugi na osudu.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U tijeku korizme pobožnost križnog puta u župi Presv. Trojstva u Otočcu, osim petka je sveke nedjelje prije prve i druge mise . Pred prvu misu križni put predvodi s. Ljubomira Lešić a prije druge mise sam župnik mons. Tomislav Šporčić. Tako je bilo i prošle, pete korizmene nedjelje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na sv. Misi u 9 sati mnoštvo djece, njihovih roditelja te osalih bio je više nego li inače. Blizina Uskrsa i pogodno vrijeme potaknulo je veći broj nnaših župljana da sudjeluju na sv. Misi.

Brojač posjete:
43065
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016