ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Korizmeno-uskrsna ispovijedanja u župama Otočkog dekanata
prozor
Čitavi ovaj tjedan po župama Otočkog dekanata upriličena su Pokornička slavlja i osobno ispovijedanje. Tako je danas, 10. ov. mj. u 17 sati bilo ispovijedanje u župi Ličko Lešća i Prozor.

Trojica svećenika ispovijedala su u Prozoru, a šestorica u Ličkom Lešću. U Prozoru je bilo na ispovijedi preko 50 osoba. Tako nešto bilo je i u Ličkom Lešću. Lijepo je vrijeme - pogodno za poljoprivredne radove mnogima onemogućuje dolazak u crkvu. No, unatoč tome potrebno je odvojiti vrijeme i za ovakva "oranja" . Korizma i slavlje Vazmenog otajstva je osobita prilika da "zasijemo" sjeme Riječi Božje i da nam ona najbolje ukaže gdje smo, na kojoj distanci od Boga i ljudi. U čemu zakazujemo kao osobe ali i kao župne zajednice? Svojim grijesima koje činimo, mišlju, riječju, djelom i propustom, ostavljaju tragove i umanjuju našu sposobnost da predanije vršimo djela Božja, da živimo stabilnije duhovno zdravije.

U petak, 11. ov. mj. u 17 sati imamo Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje u župnoj crkvi u Otočcu. Već desetu godinu redovito pred Uskrs upravo na ovaj dan, petak prije Cvjetnice, imamo korizmeno ispovijedanje. Doći će svi svećenici Otočkog dekanata. Ako netko ne može doći odmah u 17 sati, slobodno neka dođe i kasnije. Svćenici će biti na raspolaganju. Iako je najbolje doći i na Pokroničko bogoslužje u kojem se zajednički s braćom i sestrama u vjeri pripremamo za ispovijed.
Svaki način grijeh umanjuje i ranjava i zajednicu - mistično tijelo Kristovo. Zato je i svaka ispovijed najbolja pomoć svakoj osobi Crkve. To je slavlje jer Bog Otac priređuje nama gozbu svaki put kad priznamo grijehe svoje. Učinimo to dana na ovaj petak i time se najbolje pripravljamo za proslavu Muke Gospodine ili Cvjetnice iduće nedjelje.

Vjeroučenici do 8 razreda trebaju doći u subotu u 8,30 sati. Ujedno će se pripremiit i za Booslužje na samu Cvjetnicu.

Brojač posjete:
42918
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016