ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župne obavjesti - najave
veliki_tjedan
CVJETNICA - S nedjeljom muke Gospodnje ulazimo u Veliki tjedan – te proslavu Kristovog Vazmenog otajstva. Zato ga zovemo Velikim ili Svetim tjednom. Danas su u župnoj crkvi u Otočcu sv. Mise u 9, 11 i 18,30. Prije mise u 9 sati bit će blagoslov grančica te svečani ulaz u crkvu samo oko malog crkvenog parka, a u 11 sati je također blagoslov grančica kod velikog Križa kod crkve, a zatim svečana procesija po gradskom parku i glavnom ulicom do ulaza u crkvu.

Pod sv. Misa će biti svečano čitanje muke Gospodina našega Isusa Krista. U Dabru će biti sv. Misa u 14,30 sati.
___________________________________

Sv. mise u Otočcu u tijeku tjedna bit će u 18,30 sati. Prije sv. Misa bit će prigoda za sv. ispovijed.

A u tijeku sv.Trodnevlja prigoda za ispovijed bit će na Veliki četvrtak, petak subota, svaki dan prije podne od 10 – 12 i poslije podne od 16 – 18 sati.

___________________________________

Sveto trodnevlje započinje misom Večere Gospodnje na Veliki četvrtak.

Na tu sv. Misu posebno su pozvani članovi ŽPV-a koji u obredu pranja nogu trebaju imati ulogu „apostola“ . Molimo da svi dođu, ako je netko spriječen neka na vrijeme javi. Molimo i ministrante da svi budu prisutni i ministriraju.

Ovo je na posebni način dan u kojem smo pozvani služiti kod Kristova stola – oltara. Neka budu prisutni također Veliki i mali pjevači, te pjevači zbora mladih „Trinitas!

____________________________________

Djeca koja su u tijeku Korizme prikupljali darove za siromahe u kutijicama koje su za to predviđene neka donesu na misu te će na prikazanje do donijeti na oltar. Poslije sv. Mise bit će Klanjanje Isusu u Getzemanskom vrtu.

_____________________________________

Na Veliki petak u 17 sati bit će križni put na Fortici, a nakon toga u 18,30 Obredi Velikog petka u crkvi. Pozvani su svi kao i na Veliki četvrtak. Posebno naglašavamo da se uključe ovogodišnji krizmanici i prvopričesnici. Ovaj dan se očekuje da svaki vjernik, ako ništa drugo da dođe bar pokloniti se Isusovu križu i taj dan dati i vanjski znak svoj privrženosti Kristu – cjelivanjem.

_____________________________________

Na Veliku subotu – u tijeku čitavog dana nema nekog javnog, zajedničkog bogoslužja – dolazi se moliti kod Isusova groba. Svečano vazmeno bdijenje počet će s blagoslov ognja i paljenjem Uskrsne svijeće u 21,30 sati. Na kraju Uskrsna bdijenja obično je i blagoslov uskrsnih jela.

____________________________________

Na Uskrs sv. Mise će biti kao i drugih nedjelja. Sv. Misa u 11 sati prenosit će se na Hrv. Radiju Otočac.

______________________________________

Na Cvjetnicu je i Svjetski dan mladih. Grupa naših mladih u17 sati organizira Križni Put na Fortici. Pozivamo mlade, ali i sve druge, da se pridruže ovoj pobožnosti.

Nakon Križnog puta je sv. Misa i nakon sv. Mise druženje u Pastoalnom centru župe.

To će biti i priprema za SHKM – u Dubrovnik.

_______________________________________
Brojač posjete:
110593
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016