ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Obilježena 100.obljetnica smrti Josipa Jurja Posilovića
pos1
U četvrtak, 24. ov.mj. u Ivanić Gradu obilježena je 100. obljetnica smrtinadbiskupa Poslilovića. Program ove svečanosti priredila je Župa Sv. Petra u Ivanić Gradu i Grad Ivanić Grad uz suradnju Udruge građana "Prijatelji baštine".

Na programu ovog obilježavanja sudjelovao je velik broj građana Ivanić Grada ali i visoko predstavnici crkvenih institucija, državnih tijela, tijela lokalne sapomuprave, te baštinskih i obrazovnih institucija Republike Hrvatske.

Na početku programa pozdravnu riječ uputio je domaći župnik i generalni vikar Sisačke biskupije mons. Josip Čorić, predsjednica udruge "Prijatelji baštine" Katarina Magić Košćević, predsjednik Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, rekto Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu mr. Anđelko Košćak, isusovac o. Anton Trstenjak, biskup gospićko-senjski dr. Mile Bogović i biskup sisački dr. Vlado Košić.

Biskup Bogović je u svom obraćanju nazočnima istaknuo da je nadbiskup Josip Juraj Posilović prije nego je postao zagrebački nadbiskup bio biskupom senjsko-modruškim i kao takav službovao je 18 godina, te nakon toga imenovan je zagrebačkim nadbiskupom. Stoga ga i on kao sadašnji biskup gospićko-senjskim smatra njegovim nasljednikom. I stoga je bilo noramlo da prisustvuje na ovoj komemoraciji i obilježavanju 100. obljetnice Posilovićeve smrti. S biskupom Bogovićem na ovaj program došao je gneralni vikar mons. Tomislav Šporčić i direktor Caritasa vlč. Luka Blažević.

Nakon uvodnih pozdrava i govora predavanje o biskupu Posliloviću održao je profesor na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu dr.Ivan Bulić.

Po završetku predavanja u gradskoj dvorani upriličena je svečana Sv. Misa koju je predvodio biskup domaćin mons. Vlado Košić u suslavlju s biskupom Bogovićem i svim prisutnim svećenicima.

Svečanost je završena zajedničkom večerom za uzvanike u župnom stanu župe Sv. Petra u Ivanić Gradu.
pos3
Brojač posjete:
42978
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016