ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
2. vazmena nedjelja - Nedjelja Božjega milosrđa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 27.travnja, na 2.vazmenu nedjelju - Bijelu nedjelju - Nedjelju Božjeg milosrđa, u našoj župi služene su tri svte mise u 9, 11 i 18 sati.

Na misu u 9 sati bili su posebno pozvani ovogodišnji kandidati za prvu svetu pričest i njihovi roditelji, na misu u 11 sati bili su pozvani ovogodišnji kandidati za Krizmu - Svetu Potvrdu i njihovi roditelji sa kojima se je župnik poslije mise sastao i kratko su se dogovorili oko ovogodišnjih svečanosti.

Danas je Nedjelja Božjeg milosrđa. Velike zasluge za to ima sveta redovnica Faustina Kowalska. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je 18. travnja 1993. blaženom. Već 30. travnja 2000. godine proglasio ju je svetom. Također je odlučio da se svake godine, kako je to ona tražila, na prvu nedjelju poslije Uskrsa slavi Nedjelja Božanskog milosrđa. Pobožnost Božanskom milosrđu naglo se širi cijelim svijetom. Papa Ivan Pavao II. prepoznao je u njezinim spisima izvorni evanđeoski nauk. I sam je objavio veliku encikliku "Bogat milosrđem". Riječ je o tome da Isus želi suvremenim ljudima istaknuti da je njegovo milosrđe veće od svakoga grijeha i da hoće i može oprostiti svakome koji mu se s pouzdanjem obrati. Na današnju nedjelju Božjeg milosrđa je Ivan Pavao II u Rimu bio proglašen blaženim, a danas će zajedno s papom Ivanom XXIII biti proglašen svetim.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
( Za vrijeme pričešćivanja na Misi u 11 sati )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas na misi u 9 sati u velikom broju misi su prisustvovali roditelji naših ovogodišnjih prvopričesnika. Nakon sv.Mise svi su oni ostali i čuli informacije vezane za svečanost prve pričesti i za odlazak na Dan obitelji na Udbinu iduće subote, 3. svibnja 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na misi u 9 sati, kao i obično pjevali su mali pjevači. Danas je su usput isprobavali kako će to pjevanje biti na Udbini iduće subote za Dan obitelji na Udbini.
Brojač posjete:
43005
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016